(video) Noul Mercedes-AMG G 63 vs Range Rover Sport SVR! Care pe care îl trage?!

Noul Mercedes-AMG G 63 vs Range Rover Sport SVR, care pe care îl trage?! Un răspuns au încercat să-l afle colegii din Marea Britanie care au pus maşinile la încercare pe un teren cu iarbă.

Ambele modele erau dotate cu anvelope obişnuite, stradale, iar înainte de exerciţiile de tragere le-au fost activate setările corespunzătoare. Pentru obiectivitate au avut loc mai multe încercări.

Amintim rapid şi caracteristicile maşinilor:

Range Rover Sport SVR facelift are un propulsor V8 supercharged de 5.0 litri, care produce 575 de CP şi 700 Nm de cuplu (între 3.500-5.000 rpm). Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 280 de km/h. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral permanent. Greutatea îi este de 2.390 kg.

Pe lână sistemul de tracţiune mai are un demultiplicator cu două trepte pentru utilizare în off-road dificil şi prin care cuplul poate fi distribuit 50:50 între punţi. Mai dispune de un diferenţial central în care există un ambreiaj multi-disc controlat electronic, prin care cuplul poate fi trimis până la 100% pe una din cele două punţi în situaţii extreme. De asemenea, are şi un diferenţial activ blocabil pe puntea din spate care distribuie cuplul între roţile de acolo.

Noul Mercedes-AMG G 63 “prinde suta” în 4.5 secunde datorită unui motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, care produce 585 CP şi 850 Nm de cuplu (între 2.500-3.500 rpm), fiind cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte. Viteza maximă pe care o poate înregistra este limitată standard la 220 de km/h, ori la 240 de km/h dacă se optează pentru pachetul opţional AMG Driver‘s package. Greutatea îi este de aproape 2.5 tone.

Sistemul său de tracţiune este practic unul pe puntea din spate, cea din faţă conectându-se la nevoie şi astfel se formează unul integral. Distribuţia este de 40:60, comparativ cu 50:50 cât era pe modelul precedent. Au fost păstrate cele trei diferenţiale care pot fi blocate în proporţie de 100 de procente. În loc de încuietori hidraulice și cu vid sunt utilizate acum ambreiaje multi-disc controlate electronic.

Vezi neapărat:

(video) Test Drive: Range Rover Sport SVR 2019 – dezlănțuim 575 de cai putere pe autobahn-urile germane!

https://autoblog.md/videotest-drive-noul-mercedes-amg-g63-ce-s-a-schimbat/

(video) Noile Mercedes-AMG G 63 vs Suzuki Jimny. Care SUV e mai bun în off-road

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/