(video) Gospodarii fac vara sanie. Noua anvelopă P Zero Winter 2 are și o versiune specială pentru BMW i7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group și Pirelli au colaborat pentru a dezvălui noile anvelope P Zero Winter 2 de 20 de inchi pentru BMW Seria 7. Produsul se concentrează pe capacitățile de autonomie, datorită etichetării europene “clasa A” pentru rezistența la rulare. Acest efort de colaborare stabilește un nou punct de referință, în special pentru anvelopele dedicate electromobilelor.

Toate anvelopele de la BMW sunt dezvoltate special pentru modelele mărcii, în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate/tehnologie. Prin urmare, primesc marca Star-Mark specifică BMW ca sigiliu de aprobare. Acest lucru asigură faptul că anvelopele îndeplinesc cerințele stricte stabilite de BMW, garantând performanță și siguranță optime. Acest lucru este în concordanță cu strategia Perfect Fit a Pirelli – dezvoltarea de anvelope specifice pentru mașinile cu urmează să le poarte.

În comparație cu anvelopele de vară, anvelopele de iarnă au un impact asupra autonomiei automobilului din cauza unei rezistențe mai mari la rulare. Se întâmplă din cauza compușilor și a profilului benzii de rulare concepute pentru a oferi aderență pe zăpadă și pe asfalt rece și umed. Rezistența la rulare a unei anvelope descrie forța necesară pentru mișcarea de rulare, influențând în mod direct autonomia unui vehicul.

Noua dezvoltare de 20 de inchi compensează aceste dezavantaje. Rezultă o autonomie extinsă cu până la 50 km pentru BMW i7, în comparație cu o anvelopă de iarnă standard. Progresele tehnologice ale anvelopei Pirelli P Zero Winter 2 pot fi atribuite unor descoperiri semnificative, în special în domeniile modelului și compoziției benzii de rulare.

Anvelopa în versiune specială va fi disponibilă pentru noul BMW Seria 7 începând cu luna august. Ulterior va fi oferită și pe alte modele, inclusiv noua generație BMW X3 din a doua jumătate a anului. Prețul nu a fost anunțat deocamdată.

Pirelli a prezentat noul produs la recenta expoziție Tire Cologne 2024

Echipa de cercetare și dezvoltare a Pirelli a folosit designul virtual pentru a crea un produs complet diferit de predecesorul său. Și a demonstrat deja rezultate excelente în diferite condiții de utilizare.

Noua anvelopă a fost dezvoltată în versiuni specifice, destinate și automobilelor EV și PHEV. Din start vor fi valabile 13 dimensiuni. Toate dispun de Pirelli Elect: un pachet de tehnologii care îmbunătățește caracteristicile vehiculelor electrice. Aceste anvelope dispun, de asemenea, de sistemul Pirelli Noise Cancelling System (PNCS). Acesta reduce zgomotul de rulare cu până la 3 dB datorită unui burete care absoarbe sunetul, aplicat pe peretele interior.

În plus, gama de anvelope P Zero Winter 2 este fabricată cu peste 50% din materiale bio sau reciclate. Această caracteristică este recunoscută prin marcajul personalizat de pe peretele lateral. Este un logo recent introdus pentru a identifica produsele cu un conținut de materiale sustenabile de cel puțin 50%.

Vezi și: Mașinile Tesla au fost învățate să determine adâncimea benzii de rulare a anvelopelor, iar ale Honda vor raporta marcajul prost

Banda de rulare a modelului P Zero Winter 2 are un design direcțional și este vizibil diferită de cea a predecesorului său

Puteți observa că P Zero Winter are un model asimetric al benzii de rulare. Noul design aduce performanțe substanțiale pe zăpadă, precum și o mai bună frânare și manevrabilitate pe suprafețe uscate, datorită rigidității și aderenței uniforme pe întreaga suprafață de contact.

Lamelele, cu o structură 3D care garantează o eficiență constantă pe întreaga durată de viață a anvelopei, sunt mai late acolo unde cauciucul atinge solul și apoi se îngustează spre interior. Acest lucru sporește aderența pe suprafețele acoperite de zăpadă, optimizând în același timp performanțele de conducere. Canelurile principale sunt conectate între ele transversal prin intermediul unor lamele mai mici.

Compusul benzii de rulare este conceput pentru a oferi un comportament echilibrat și sigur pe diferite suprafețe de iarnă. În special, noul P Zero Winter 2 se mândrește cu cel mai înalt calificativ de pe eticheta europeană pentru aderența pe teren umed (clasa A) din întreaga gamă!

Noua gamă va include 35 de dimensiuni între 18 și 22 de inchi. Există, de asemenea, mai multe proiecte de echipare originală în curs de desfășurare. Și BMW este printre primii care au ales acest nou produs, după ce a omologat P Zero Winter 2 ca echipament de iarnă pentru Seria 7.

Cmentariile sunt închise