Atâtea ştiri şi tot nu se tem! Încă un tip din rândul celor care pot organiza eliberarea unui permis, reţinut de CNA

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un tânăr din capitală este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență, urmare a unui denunț la CNA.

Acesta ar fi extorcat și primit 1.000 de euro sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere valabil pentru categoriile A, B şi C.

În fapt, bărbatul ar fi susținut că poate determina reprezentanții Comisiei de examinare auto din cadrul Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Chișinău să adopte o decizie favorabilă în privința unui candidat, astfel încât acesta să promoveze examenul la proba practică și teoretică și să-i fie perfectat și eliberat permisul de conducere.

În vederea fortificării probatoriului, în dimineața zilei de astăzi au avut loc percheziții în automobilul și la domiciliul bărbatului, unde i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit, acesta fiind reținut pentru 72 de ore.

Este de menţionat că în septembrie 2019 suspectul ar fi aranjat eliberarea unui alt permis de conducere de categoria B fratelui denunțătorului, la fel pentru o mită de 1.000 de euro. Pe acel caz a fost pornită o cauză penală. Acum, cele două dosare sunt conexate într-o procedură unică.

Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează – trafic de influență – bănuitul riscă până la 6 ani de detenție sau o amendă în mărime de până la 3.000 unități convenționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata