(video) Haz de necaz? Cum se curăţă de zăpadă Autostrada Soarelui din România

“Haz de necaz” pe Autostrada Soarelui (A2) din România, cea care leagă capitala ţării vecine de Constanţa! În nişte imagini surprinse de o cameră de bord şi postate pe o reţea de socializare se vede cum un utilaj de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul al drumului, fapt care a devenit viral.

Deszăpezim românește…

PS: luptăm pentru construirea de autostrăzi în România. Și tu ne poți susține cu un like!

Posted by Autostrada Sudului on Saturday, February 8, 2020

“Deszăpezim româneşte…”, a scris autorul postării care a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat la fel de multe comentarii. În timp ce unii dintre internauţi fac haz de necaz, alţii sunt revoltaţi.

– “Procedează corect. Zăpada se aruncă pe direcţia vântului. Pe sensul ăsta mai vine o freză şi o aruncă mai departe”, scrie un internaut.

– “Numai la noi se poate întâmpla aşa la cât creier au….”, a comentat o altă persoană.

– “Acel tronson de autostradă era închis. Se deszăpezește în direcția vântului. Cel care a filmat a intrat ilegal pe acel tronson”, a mai scris un utilizator, care a primit instant o replică: “Sigur ești din clica lor și le iei apărarea. Dar greșești profund și tu și ei. În primul rând acel utilaj se folosește DOAR când stratul de zăpada are circa 1 metru înălţime. Pentru ce se vede erau suficient utilaje cu lama, plug… Dar suntem în România….”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a venit cu o reacţie şi a explicat că aruncarea zăpezii de pe o parte pe alta se face atunci când tronsonul de autostradă este închis circulaţiei.

“Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile “Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice”, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009.

În conformitate cu Ghidul menționat, în cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului. În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire”, a transmis compania prin colegii de la hotnews.ro

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-tehnica-folosita-pentru-deszapezire-pe-aeroportul-chisinau-vs-cea-folosita-de-primarie-pentru-strazile-orasului/

(video) Tehnica care face față troienelor de aproape 2 metri de la Căușeni a fost surprinsă în acțiune

(foto) Mercedes-Benz lansează Unimog U 323. Un camion ideal pentru serviciile municipale

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/