Porsche a făcut o retrospectivă a anului 2015. “Istoria nu este scrisă, ea e făcută” (video)

Anul 2015 a fost unul plin pentru Porsche şi cu această ocazie producătorul din Stuttgart a făcut o retrospectivă video al celor mai importante evenimente. La sfârşitul acestui clip puteţi observa că Porsche ne va bucura cu un nou model în 2016, cel mai probabil fiind vorba despre “718 Boxter”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UMFD8jdJXmc

Totul s-a început în luna ianuarie, atunci când Porsche a prezentat la NAIAS (Salonului Auto Internațional din America de Nord 2015, organizat la Detroit) SUV-ul Cayenne Turbo S. Sub capota tot-terenului stă un V8 bi-turbo care produce 570 de CP şi 800 Nm de cuplu. Cu ajutorul tracţiunii integrale, acceleraţia de la 0-100 de km/h se realizează în 4.1 secunde, iar viteza maximă este egală cu 287 km/h.

În acelaşi ritm, compania Porsche a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo cea mai nouă versiune fierbinte a crossoverului Macan – GTS. Noutatea are sub capotă un motor V6 de 3.0 litri, puterea căruia însumează 360 cai, ceea ce este cu 20 CP mai mulţi decât pe versiunea Macan S.

https://youtu.be/YnNkuEF1Cac

2015 a fost anul când au fost introduse pe piaţă modelele Cayman GT4 şi Cayman GT4 Clubsport. Cel din urmă este dotat cu acelaşi propulsor cu şase cilindri de 3.8 litri volum, care generează 385 cai putere, găsit şi pe modelul de serie, acceptat pe drumurile publice. Însă, cutia de viteze la care este cuplat motorul nu mai este una mecanică cu şase rapoarte, ci una robotizată PDK cu două ambreiaje.

Noutatea a mai primit, comparativ cu modelul pe care îl poţi cumpăra pentru uz zilnic, posibilitatea de a bloca mecanic diferenţialul spate. Suspensia spate a fost preluată de la modelului 911 GT3 Cup, discurile frânelor măsoară 380 de milimetri, iar la interior a fost instalată o cuşcă de protecţie, centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte şi un scaun sport.

Porsche de asemenea a prezentat versiunea împrospătată a supercarului 911. Motorul de 3.0 litri bi-turbo, cu şase cilindri, emană acum 370 (911 Carrera) şi respectiv 420 CP pentru modelul Carrera S.

Ulterior, au fost prezentate şi versiunile 911 Turbo şi 911 Turbo S.

Cea mai importantă premieră a Porsche din acest an a fost conceptul Mission E, un automobil electric care a primit undă verde pentru producţia de serie. Primele unităţi ar putea apărea în showroom-uri către anii 2020.

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://dapurberita.tubaba.go.id/tentang/