(video) Max Verstappen a ajuns fără probleme în fruntea podiumului de la Miami

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Campionul mondial Max Verstappen, plecat de pe locul al nouălea, a făcut o demonstrație de forţă şi a câştigat duminică Marele Premiu de la Miami (Florida), etapa a cincea a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa a început de la ora 22:30, ora Moldovei.

Podiumul cursei a fost completat de coechipierul său mexican Sergio Perez, care a plecat din pole position, şi de veteranul spaniol Fernando Alonso.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen a plecat din linia a cincea a grilei de start şi superioritatea sa a fost evidentă în scurt timp, olandezul fiind deja al patrulea după primele nouă tururi, iar după 15 tururi era pe locul secund, depăşindu-i, printre alţii, pe Carlos Sainz şi Fernando Alonso.

Campionul a preluat conducerea din turul 21 al cursei, când Perez a intrat la standuri, întârziind la maximum schimbarea pneurilor pentru a avea un avans suficient pentru a fi sigur că va ieşi în faţa coechipierului său. Verstappen a intrat la boxe abia în turul 46 (da, timp de 46 de tururi a stat pe Hard!) şi a ieşit chiar după Perez, dar a redevenit lider două tururi mai târziu şi nu a mai cedat până la final.

După cea de-a treia sa victorie în acest sezon şi a celui mai bun tur al cursei, Verstappen şi-a mărit cu şase puncte avansul în clasamentul mondial al piloţilor, acesta fiind acum de 14 puncte.

Red Bull a reuşit a patra dublă în cinci curse şi confirmă dominaţia zdrobitoare la constructori.

Mercedes, care a avut probleme în calificări, a recuperat în cursă, obţinând un loc patru prin britanicul George Russell şi un loc şase prin compatriotul său Lewis Hamilton, care a plecat de pe poziţia a 13-a a grilei.

Ferrari, care a reuşit primul podium la Baku în acest sezon, s-a mulţumit cu clasarea celor două monoposturi în top 7.

Următoarea etapă din calendarul Formula 1 ne duce înapoi în Europa, la Emilia-Romagna Grand Prix, programat să se desfășoare pe 21 mai pe circuitul Imola.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/