(foto) Premieră: Noile modele Mercedes-AMG GLC Coupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Versiunile AMG ale noului Mercedes-Benz GLC SUV au debutat la mijlocul verii, însă abia astăzi sunt prezentate oficial variantele lor coupe, care diferă doar prin forma corpului. Versiuni vor fi, de asemenea, două: GLC 43 şi GLC 63 S E Performance. Și nici ele nu au cumva motoare V6 sau V8.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă, GLC 43 are un M139l turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, conectat la o turbină cu un design foarte inteligent: este pusă în mişcare de un mic electromotor prin intermediul unei surse de alimentare de 48V. Se poate roti cu până la 175.000 rpm și începe să lucreze imediat la comanda sistemului electronic, accelerând roata compresorului, minimizând efectul turbo lag. Există în schemă și un demaror-generator care oferă 14 CP/150 Nm suplimentari doar în timpul pornirii în forţă de pe loc. 
    • Puterea maximă a sistemului se ridică la 421 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.
  • Sub capota lui GLC 63 AMG se află o motorizare mai complexă. Are acelaşi M139l, însă forţat să producă 476 CP. Iar pe puntea din spate este instalat un motor electric individual cu 204 CP, coagulat cu o cutie de viteze cu două trepte. 
    • Puterea maximă a sistemului se ridică la 680 CP, iar cuplul maxim la 1.020 Nm.
    • Bateria care alimentează cu energie electromotorul are o capacitate nominală de 6.1 kWh, dintre care 4.8 kWh sunt disponibile. 
    • Accelerația de pe loc şi până la 100 km/h durează 3.5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 275 km/h.
  • Ambele crossovere fierbinţi sunt echipate cu o transmisie automată planetară AMG Speedshift MCT 9G cu nouă trepte, cu un ambreiaj umed în loc de un convertizor de cuplu. 
    • Modelul GLC 43 Coupe are tracțiune integrală permanentă, dar GLC 63 Coupe are un sistem de tip plug-in, cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale
    • Ambele mașini au suspensie adaptivă și sistem de roţi directoare posterioare, însă doar GLC 63 Coupe mai dispune standard de stabilizatori activi alimentaţi de un sistem electric de 48V. 
    • Mecanismele de frânare frontale au etriere cu șase pistoane, iar cele posterioare etriere cu un singur piston. Interesant este că modelul GLC 63 prezentat în ambele caroserii are în fotografii frâne carbon-ceramice, însă despre acestea nu se anunţă nimic în comunicatul de presă.

Prețurile și momentul lansării modelelor pe piață nu au fost încă anunțate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise