Ferrari Purosangue – mașina prin care intermediarii pot câștiga bani serioși! Oferte din România

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari Purosangue nu este cel mai scump SUV sport de pe planetă. Aceleași produse BRABUS sunt dovada. Însă poate primi această etichetă dacă este vândut de oricine altcineva decât uzina producătoare. Cele mai noi oferte i-au ridicat prețul la aproximativ un milion de euro și chiar peste!

În Republica Moldova și Ucraina încă nu există așa automobil, însă în România sunt deja câteva înmatriculate. Tot acolo există și câteva oferte de cumpărare, însă nu prin dealerul oficial de la București.

Mașină de un milion

Accesând cel mai mare site de anunțuri auto din România observăm următoarele: un exemplar nou și altul cu parcurs. Vedem că prețurile cu TVA sunt foarte mari, comparativ cu prețul de start real al mașinii, care era la momentul lansării în 2022 de 390.000 de euro fără taxe.

Luând în calcul inflații și alte evoluții economice pe piața internațională până în prezent, poate că prețul oficial îi este acum de peste 400, dar până-n 500 de mii de euro. Astfel, observăm bine că se poate câștiga suplimentar, inclusiv pe cei care îl vor acum, o sumă echivalentă cu prețul unei alte mașini!

Și pe mobile.de există în jurul a 26 de anunțuri, multe dintre care afișează un preț apropiat. Însă cea mai ieftină ofertă este de 564.000 de euro cu TVA inclus, semn că nu toți vânzătorii sunt lacomi.

De cealaltă parte a listei stau polonezii de la Carlex Design. Aceștia vor să profite din plin de exclusivitatea mașinii, dar și de programul de tuning pe care l-au pregătit pentru Purosangue. Este vorba despre colecția Himalaya, formată din șapte mașini.

Intermediarii câștigă mai mult decât producătorul

De ce se fac bani grei din această mașină în prezent și se vor mai face în viitorul apropiat? Unul dintre răspunsuri este că Ferrari Purosangue e o exclusivitate. Iar producătorul şi-a propus ca vânzările sale anuale să nu depășească 20% din volumul total al mașinilor noi vândute în general de marcă.

Din acest motiv, la două luni după premieră, Ferrari s-a văzut nevoită să închidă temporar cărțile de comandă din cauza cererii neașteptat de mari. Livrările au început din al doilea trimestru al lui 2023 și tot atunci au fost redeschise cărțile de comandă. CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a declarat în mai 2023 că oricine comandă acum un Purosangue va trebui să aștepte până în 2026 pentru a-l primi.

Această lungă listă de așteptare este încă un motiv al prețurilor ridicate ale mașinii. Pe de o parte aceste prețuri sunt ținute mari pentru cei care vor mașina cât mai curând. Dar vor fi mari și pentru cei care își vor dori automobilul în viitor, căci Ferrari nu-l va ține veșnic pe linia de producție. Iar a deveni un client nou Ferrari, pentru a avea acces direct la mașină, nu este cel mai ușor lucru.

FOTO: topgear.com

Cmentariile sunt închise