(video) Honda Prelude va reveni în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda marchează 25 de ani de performanță hibridă prin debutul european al conceptului Prelude. Debutul este însoțit de un anunț: modelul de serie va reveni în regiune! Conceptul va putea fi văzut la Festivalul de Viteză de la Goodwood (11-14 iulie).

După dezvăluirea conceptului la Japan Mobility Show 2023, Prelude este pregătit să ofere echilibrul perfect între plăcerea captivantă de a conduce și eficiența remarcabilă – întruchipând angajamentul pe termen lung al Honda pentru electrificare într-un pachet elegant și dinamic.

Modelul original Prelude și-a făcut debutul în Europa în urmă cu 45 de ani. El a servit ca o vitrină palpitantă și de înaltă performanță a tehnologiei de vârf Honda timp de cinci generații, până în 2001. Noul model promite să fie o întoarcere potrivită pentru renumita marcă. Va oferi un amestec convingător de stil și rafinament, alături de un sistem de propulsie hibrid.

Numele “Prelude” se referă la o piesă muzicală introductivă și poziționează în mod corespunzător mașina ca un precursor al viitoarelor modele care întruchipează angajamentul Honda față de performanța sportivă – un exemplu de Honda care aduce “bucuria de a conduce” clienților din întreaga Europă.

Honda Prelude va reveni în Europa

În timp ce conceptul alb de anul trecut era cu volan pe dreapta, noua versiune roșie este cu volan pe stânga. Frânele Brembo, ascunse după jante negre de 20 inchi, au etriere de culoare roșie. În rest, Prelude-ul european îl repetă pe cel japonez. Și se aseamănă mai mult cu un model comercial decât cu un concept, ceea ce indică apropierea producției de serie.

Partea tehnică rămâne deocamdată un mister. Probabil sistemul său hibrid va fi format pe baza celui folosit de actualul Civic. Aceasta înseamnă cel puțin tracțiune față, motor natural aspirat de 2.0 litri cu ciclu Atkinson și două motoare electrice.

Inginerul șef al proiectului, Tomoyuki Yamagami, promite plăcerea de a conduce, care constă în echilibrul perfect între dinamică și eficiența consumului de combustibil. În același timp, Yamagami-san i-a avertizat deja pe petroliști că noutatea nu va deveni cea mai sportivă și zglobie mașină pe pistele de curse.

Modelul de producție, potrivit dezvoltatorilor, va apărea „cândva la mijlocul anilor 2020”.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise