(video) Hyundai Motor Group introduce câteva tehnologii noi de condiționare a aerului în maşini

Hyundai Motor Group a anunțat despre noi tehnologii dezvoltate pentru a îmbunătăți calitatea aerului în vehicule și crearea unui mediu interior mai plăcut pentru clienți.

Recunoscând preocuparea tot mai mare în ceea ce privește calitatea aerului, grupul auto sud-coreean a prezentat trei noi tehnologii de climatizare – After-Blow, Multi-Air Mode şi Fine Dust Indicator.

Acestea vor fi introduse inițial pe anumite modele de pe piaţa internă, după care vor apărea pe modele globale ale mărcilor Hyundai, KIA şi Genesis.

  • Tehnologia After-Blow

Tehnologia After-Blow usucă condensul pe evaporator și suprimă creșterea mucegaiului în sistemul de aer condiționat, ceea ce poate provoca un miros urât pe în timp de vreme caldă.

După ce motorul este oprit și condensul de pe evaporator se scurge în mod natural timp de aproximativ 30 de minute, After-Blow se activează timp de 10 minute pentru a usca evaporatorul și orice urme de condens rămase în pasajul de aer. Sistemul de aer condiționat permite în mod automat afluxul de aer din exterior în tot acest timp pentru a preveni acumularea umidității.

Tehnologia utilizează un intelligent battery sensor (IBS) pentru a monitoriza acumulatorul de sub capotă și nu mai funcționează atunci când bateria dă semne că se descarcă, reducând orice îngrijorare cu privire la descărcarea sa completă. De asemenea, se dezactivează atunci când sistemul de climatizare nu este utilizat pentru o anumită perioadă de timp sau când temperatura exterioară este scăzută.

  • Tehnologia Multi-Air Mode

Multi-Air Mode folosește mai multe orificii de aerisire pentru aer condiționat și încălzire pentru a crea un mediu interior mai plăcut, cu generarea unor curenţi de aer blânzi.

Când acest mod al sistemului de climatizare este activat, aerul este dispersat în sloturile multi-air nou adăugate în scaunele șoferului și pasagerului din dreapta sa, pe lângă deflectoarele obişnuite. Volumul general al vântului rămâne același, dar dispersia sa reduce contactul direct cu aerul și respectiv în “înmoaie”.

Acest mod poate fi pornit și oprit în funcție de preferințele șoferului.

  • Tehnologia Fine Dust Indicator

Noul indicatorul fin de praf măsoară aerul din interiorul vehiculului în timp real și furnizează informații digitalizate, permițând șoferului să gestioneze mai bine calitatea aerului.

Indicatorul afișează concentrația și nivelul de poluare cu particulele ultrafine (PM 2.5) în interiorul vehiculului folosind numere întregi și culori pentru o vizibilitate mai bună a utilizatorului: albastru pentru 0-15 μg/m3, verde pentru 16-35 μg/m3, portocaliu pentru 36-75 μg/m3 și roșu pentru 76 μg/m3 sau mai mare.

Dacă nivelul de particule ultrafine depășește 36 μg per metru cub în timp ce funcția este activă, modul de curățare a aerului va rula automat pentru a purifica aerul din vehicul. Sistemul de curățare a aerului setează automat volumul de aer între 3 și 8, trece la modul de recirculare a aerului și activează sistemul de climatizare pentru a reduce umiditatea din interior.

Dacă aerul nu se îmbunătățește în modul de curățare a aerului, poate servi, de asemenea, un memento pentru șofer pentru a înlocui filtrele de aer condiționat sau pentru a curăța scaunele și covorașele contaminate.

Cmentariile sunt închise