(video) IAA Mobility 2023: Premieră mondială – Noul Ford Mustang Mach-E Rally

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dezvăluit pentru prima dată fără camuflaj astăzi la IAA Mobility 2023 din München, după debutul global de la Festivalul de Viteză de la Goodwood, noul Mustang Mach-E Rally se alătură familiei Mustang Mach-E și duce vehiculele electrice într-o direcție diferită.

Este primul automobil electric de la Ford inspirat din etapele de raliuri și duce spiritul de libertate și distracție tipice Mustang pe drumuri încă nedescoperite.

Caracteristici cheie:

  • Această mașină se mândrește cu o versiune optimizată a sistemului de propulsie de la Mustang Mach-E GT, astfel încât cele două motoare pot dezvolta un total de 358 kW/487 CP şi un cuplu de cel puțin 880 Nm!
  • Utilizează o baterie litiu-ion cu o capacitate de 91 kWh (utilizabilă). Autonomia maximă ajunge la 402 km. Bateria se poate încărca rapid (10-80% în aproximativ 36 de minute).
  • Are o suspensie unică, cu o gardă la sol mai mare cu 20 mm față de Mustang Mach-E GT și este echipat cu arcuri special reglate + amortizoare MagneRide, dar și discuri de frână față de 385 mm cu etriere Brembo roşii.
  • Are jante albe din aliaj de înaltă rezistență, de 19 inchi, inspirate de lunga istorie a vehiculelor de raliu Ford, cu anvelope 235/55 R19 Michelin CrossClimate2 care au un profil mai înalt în comparație cu Mach-E GT și aderență mai bună în condiții mixte.
  • Pentru a fi protejat suplimentar de tot pietrișul pe care clienții îl vor ridica, partea inferioară primește o protecție suplimentară pentru cele două motoare, folii de protecție în anumite zone ale portierelor și pasajele roților pentru a ajuta la reducerea deteriorării vopselei și apărătoare de noroi disponibile aftermarket. Există, de asemenea, un punct de tractare încorporat în partea frontală în cazul în care aventurile devin puțin prea picante.
  • Pentru prima dată la un model Ford, Mustang Mach-E Rally beneficiază de RallySport Drive Mode, care este proiectat pentru drumurile neasfaltate. Acesta adaptează sistemele electronice de control pentru a permite alunecări mai ample, un răspuns liniar al accelerației pentru un control mai bun și o amortizare mai agresivă pentru o manevrabilitate mai bună în virajele. Drept bonus, șoferii vor aprecia felul în care acest mod de conducere, combinat cu noile anvelope, permite Mustang Mach-E Rally să se comporte pe zăpadă și în alte condiții alunecoase pe șosea.
    • Pentru a testa Mustang Mach-E, Ford a dezvoltat un nou traseu specific curselor de raliuri la Michigan Proving Ground. Traseul a fost special conceput de veteranii curselor de raliuri pentru a simula exact ceea ce vehiculul ar putea experimenta în lumea reală. Inginerii și tehnicienii au abuzat apoi de prototipurile Mustang Mach-E Rally în teste de 800 de kilometri în care au verificat durabilitatea pentru a se asigura că se ridică la înălțimea așteptărilor.
  • Mustang Mach-E Rally își arată caracterul datorită unor noi elemente ale designului exterior, precum noul spoiler spate desenat într-un mod dramatic, cu inspirații de la Focus RS, accentelor contrastante unice, unui spoiler frontal unic, plafonului vopsit în negru și luminilor de ceață inspirate de la raliuri care sunt integrate în partea frontală.
    • Fiecare Mustang Mach-E Rally vine standard cu două dungi longitudinale la exterior, specifice curselor, care completează paleta de culori îndrăzneață.
    • Poate fi comandat în culorile Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green și Grabber Yellow, în timp ce Star White și noul Glacier Gray sunt disponibile opțional, la un cost suplimentar.
  • În interior există o combinație cu elemente de confort, funcționalitate și stil, în directă conexiune cu remarcabilele jante albe. Există accente albe lucioase pe bord, pe spițele inferioare ale volanului și cusături contrastante pe uși. Șoferii vor avea parte de scaune de performanță, special proiectate de Ford, care au spătare albe lucioase și inscripția “Mach-E Rally” gravată pe suprafața scaunelor.

În SUA, preţul fără taxe va fi de aproximativ 65.000 de dolari. În Europa va fi disponibil pentru comandă la începutul anului 2024, iar livrările vor începe la scurt timp după aceea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise