(video) IGSU: Peste 200 de autovehicule, deblocate de salvatori în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore peste 200 de autovehicule din centrul și sudul țării au fost deblocate de salvatori și pompieri. Operațiunile de tractare a tehnicii care a rămas împotmolită pe traseele din țară au fost efectuate pe drumurile raioanelor Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Cahul, Taraclia și Orhei.

În raionul Ștefan Vodă, salvatorii au lucrat în satele Copceac și Marianca de Jos, dar și pe traseul R-31 și R-30.

Pe parcursul zilei de 29 ianuarie autoritățile urmează să întreprindă măsuri de deblocare a localităților Florica, Plopi, Ucrainca, Chircăieștii Noi și Tricolici din raionul Căușeni, dar și localitatea Joltai din UTA Găgăuzia.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor pentru lucrările de deszăpezire au fost utilizate 140 unități de tehnică fiind împrăștiat circa 1.425 tone de material antiderapant. În continuare IGSU monitorizează situația din sudul și centrul țării.

https://youtu.be/xKhNMbN-IOw

Cu o zi mai devreme, alte peste 170 autovehicule au fost deblocate de salvatori și pompieri de pe traseele din țară. Angajații IGSU au efectuat lucrări complexe de tractare și deblocare a mașinilor de mare tonaj, ambulanțelor dar și a autoturismelor care au rămas prinse în nămeții de pe drumurile din centrul și sudul țării.

Cele mai multe operațiuni de deblocare și salvare a oamenilor afectați de condițiile meteo nefavorabile au avut loc pe traseele din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și municipiul Chișinău.

https://youtu.be/AqNcxcfQUck
https://www.youtube.com/watch?v=hHxvy_n-fcc
https://www.youtube.com/watch?v=CwPAhsd8VmA

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-gata-cu-ninsoarea-puternica-care-drumuri-mai-sunt-blocate-de-nameti-la-aceasta-ora/

Cmentariile sunt închise