Un nou capitol în istoria Dacia. A început producţia primului său model hibrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Uzina de la Mioveni a început fabricația de serie a modelului Jogger HYBRID 140. Destinat unui client din România, primul vehicul cu tehnologie hibridă produs sub sigla Dacia este un exemplar de culoare Gri Schiste, cu 7 locuri, în nivelul de echipare Extreme+.

Ilustrând perfect poziționarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piață, dispunând de un spațiu interior generos și de echipamente esențiale. Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric și un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice.

Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracțiune dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Fabricat în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale.

Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.


Dacia a înmatriculat în 2022 un număr de 40.179 de vehicule pe piața din România, în creștere cu 5.3% față de nivelul înregistrat în anul precedent. În mod remarcabil, topul primelor patru modele cele mai vândute în România a fost ocupat în întregime de vehicule Dacia. Fiecare model Dacia a fost, totodată, lider în segmentul său de piață!

Astfel, pe prima poziție se află Logan, cu 11.401 unități, urmat de Duster, cu 10.161 de unități. Pe locul al treilea se află Sandero (8.492 unități), în timp ce pe poziția a patra se situează Spring, cu 6.830 de unități. Modelul de familie Jogger se află pe locul al optulea în clasamentul celor mai vândute vehicule de pe piața din România, cu 2.614 unități înmatriculate în 2022. 

Spring, aflat în primul an complet de comercializare, a impulsionat vânzările întregii piețe de vehicule electrice din România. Cota sa de piață în segmentul vehiculelor 100% electrice s-a situat astfel, în 2022, la 57.8%! Totodată, Spring a fost al doilea cel mai vândut autoturism către persoanele fizice din România, indiferent de tipul de motorizare (termic sau electrificat).

Motorizarea GPL s-a bucurat, de asemenea, de un succes remarcabil, 60% din clienții modelului Logan optând pentru această soluție economică și ecologică. Motorizarea ECO-G 100 este aleasă în general de unul din trei clienți Dacia. În cazul modelului Jogger, acest procent ajunge chiar la 58.

În pofida contextului general defavorabil de pe piața auto, care continuă să fie afectată de criza sanitară, de criza componentelor electronice și de dificultățile de ordin logistic, Dacia a reușit o performanță remarcabilă în 2022, realizând un nivel al vânzărilor de 573.800 unități, cu 6.8% mai mult față de nivelul înregistrat în 2021. Anul 2022 marchează totodată un reper important pentru vânzările Dacia, care au depășit nivelul de 8 milioane de vehicule vândute de la momentul lansării, în 2004, a modelului Logan. Franţa rămâne cea mai mare piaţă – 130.800 de autoturisme înmatriculate în 2022 (+4.5%).

În perimetrul de comercializare al Dacia, piața auto a cunoscut în 2022 un regres de 5.5% față de nivelul anului 2021. În acest context, performanța comercială a mărcii confirmă pertinența poziționării sale bazate pe un raport prestații/preț la cel mai bun nivel. Această performanță se reflectă în principal în succesul pe care noua gamă de modele Dacia o înregistrează în rândurile clienților particulari. În 2022, Dacia a atins în Europa o cotă de piață record de 7.6% pe piața autoturismelor vândute către clienții particulari (6,2% în 2021), consolidându-și astfel, pentru al doilea an consecutiv, poziția sa pe locul al treilea în topul celor mai vândute mărci către această categorie de clienți!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/