(foto) Primul model hibrid Dacia. Când apare pe piaţă şi cât va costa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La mai puțin de un an de la momentul lansării sale comerciale, în martie 2022, noua Dacia Jogger înregistrează deja 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări în întreaga lume. Succesul noului model de familie al mărcii Dacia este ilustrat de plasarea sa pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule din segmentul C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din 21 de state europene.

Din totalul vânzărilor, 2/3 sunt reprezentate de motorizarea mixtă benzină-GPL (ECO-G 100) și tot 2/3 din vânzări sunt reprezentate de versiunea cea mai echipată a gamei. Totodată, 55% din clienții Jogger au ales versiunea cu şapte locuri.

Povestea de succes urmează să continue prin introducerea motorizării HYBRID 140 cu o cutie de viteze automată, care va fi în curând disponibilă.

Deschiderea comenzilor pentru versiunea Jogger HYBRID 140 va avea loc în ianuarie 2023, primele livrări fiind prevăzute în luna martie a anului viitor. Beneficiind de expertiza Renault Group și fabricat în România, la uzina de la Mioveni, Jogger este primul model Dacia echipat cu tehnologie hibridă, contribuind astfel la electrificarea gamei. 

Odată cu lansarea acestei versiuni, noua nuanţă Schiste grey se alătură paletei de şase culori deja disponibile. În Franţa va costa minimum 24.600 de euro (pentru echiparea Expression cu cinci locuri), devenind cea mai accesibilă mașină de familie hibridă (cu configurații de 5/7 locuri) de pe piață. În Republica Moldova preţul va fi mai mic, în jurul a 20.000 de euro.

Această nouă versiune hibridă prezintă toate avantajele Jogger-ului existent, fără niciun compromis – fără pierderi de spațiu de încărcare și același interior generos proporțional. O dovadă a caracterului polivalent al lui Dacia Jogger este faptul că integrarea bateriei de tracțiune cu motor hibrid a fost planificată încă de la început. Bateria este instalată sub podeaua mașinii în compartimentul roții de rezervă, unde se găsește și rezervorul de GPL pentru motorul ECO-G 100.

Jogger HYBRID 140 dispune de o cutie de viteze automată cu un „mod B”, care permite amplificarea frânării regenerative și creșterea eficienței frânei de motor. Utilizarea acestui mod permite o mai mare recuperare a energiei, sporind în același timp confortul de conducere în zonele urbane. Prin urmare, șoferul poate reduce utilizarea pedalei de frână, făcând călătoria extrem de confortabilă atât pentru el, cât și pentru toți pasagerii săi.

Jogger HYBRID 140 are propriul său panou de instrumente de 7.0 inchi, care arată mai multe puncte de focalizare diferite, în conformitate cu preferințele șoferului, plus informații esențiale, cum ar fi nivelul de încărcare a bateriei de tracțiune, autonomia rămasă și fluxul de energie, printre altele. Și, pentru un confort sporit, versiunea include standard o frână de parcare electronică, o consolă înaltă cu depozitare închisă și o cotieră.

Jogger inaugurează motorizarea hibridă în gama Dacia oferind o putere combinată de 140 CP și un nivel redus al consumului și al emisiilor de CO2, de la 108 g/km. Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu patru cilindri de 1.6 litri și 90 CP, două motoare electrice (unul de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune) şi o cutie de viteze automată electrificată, cu patru trepte dedicate benzinarului şi alte două celui electric. Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului. 

Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1.2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă: 

  • Posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp. 
  • Reducerea consumului cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de șofat). 

Tracțiunea 100% electrică în momentul demarajului de pe loc și transmisia automată oferă modelului Jogger un confort ridicat în utilizare. Bateria se încarcă în mers în etapele de frânare și de decelerare. Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP).

Bateria este garantată pentru primii opt ani de utilizare sau 160.000 km, oricare dintre acestea survine mai devreme.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/