(video) Încă puţin! Procesul de reabilitare a postului vamal Leușeni a ajuns aproape de final

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lucrările de reabilitare a unuia dintre cele mai importante obiecte de infrastructură de la frontieră – postul vamal Leușeni, au ajuns aproape de final, fiind realizate în proporție de circa 80%.

În acest context, începând cu data de 10 decembrie 2021, Serviciul Vamal a deschis traficului transfrontalier două piste noi pe sensul de intrare în țară, în scopul eficientizării procedurilor de control la frontieră și reducerea timpului de așteptare.

Valoarea contractului pentru lucrările de reabilitare si modernizare a postului vamal Leușeni constituie peste 16.8 milioane lei, dintre care grant – 64.28%, iar contribuția Guvernului – 35.72%.

Pană în prezent au fost realizate circa 80% din total lucrărilor, mai exact:

  • Reabilitarea și modernizarea clădirilor existente;
  • Construcția pavilioanelor și a copertinelor – au fost executate lucrările de betonare a fundațiilor, precum și montarea carcasei metalice;
  • Au fost construite fântâni intermediare de apă, stații de pompare și tratare a apei, rezervoare de nămol cu stații de pompare a apelor reziduale și uzate etc;
  • Au fost reabilitate pistele la intrare în țară, precum și reabilitate căile de acces la sistemul de alimentare cu apă;
  • S-a inițiat modernizarea sistemelor de iluminat și semnalizare.

De notat că procesul de controlul vamal pe perioada lucrărilor de reconstrucție nu a fost afectat, fiind menținută funcționalitatea completă a postului vamal.

Termenul de realizare a lucrărilor la postul vamal Leușeni stabilit în contract este 28 iunie 2022, însă autoritatea vamală planifică finalizarea acestora înainte de termen!

Adițional, Serviciul Vamal examinează posibilitatea inițierii unui proiect de modernizare a postului vamal Leușeni și în ceea ce privește energia alternativă, prin montarea panourilor fotovoltaice, ceea ce va reduce cheltuielile pentru consumul de energie și va contribui la protejarea mediului înconjurător.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și cofinanțat de statele participante în program.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/