(video) Nu vei crede! Preţul noului BMW XM în Singapore

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Că tot am vorbit în ultimele ore despre noul BMW XM, lansat în două versiuni noi, inclusiv cea mai performantă Label Red, care îl face cel mai scump automobil nou propus în prezent de BMW (practic 200.000 de euro), ne-am întrebat cât costă modelul în ţări precum China sau Singapore, două state în care maşinile noi au un preţ exagerat şi exorbitant!

Amintim din start că în Moldova un BMW XM, în versiunea care a fost prezentată din start, cea cu 653 CP, costă de la 155.400 de euro. Acasă în Germania costă de la 178.000 de euro. În China, preţul de pornire este de 2.300.000 de yuani, echivalentul a 305.807 euro după cursul actual de schimb.

Iar de la început de aprilie, acelaşi model a devenit disponibil de cumpărat în Singapore. Acolo costă minimum 1.003.888 de dolari singaporezi, suma în euro constituind 687.225! Respectiv, de această sumă în Moldova poţi cumpăra câte un XM tuturor membrilor familiei (patru persoane) şi mai rămân bani pentru opţiuni sau alimentare cu benzină 98.🙂

Şi acum imaginaţi-vă cât va costa un XM Label Red în Singapore…🙈🙉🙊

Iată câteva explicaţii ale preţurilor mari la maşini în Singapore. În statul insular automobilele costă cumpărătorii de 4-5 ori mai mult decât în ​​țările în care au fost produse, deşi preţul lor de bază în Singapore nu este deloc mare.

Drept exemplu, în explicațiile sale vloggerul Kuma Kuruma a luat un Volkswagen Polo. Costul său OMV, adică preţul maşinii pe piaţa liberă, este cel înainte de a plăti orice taxe și impozite. În cazul lui Polo, acesta ar fi de 13.423 de dolari. În Singapore, la acesta se adaugă o acciză care reprezintă 20% din OMV. Apoi o taxă specială pe bunuri și servicii (GST), care reprezintă 7% din suma totală a OMW şi accizei.

Dar asta nu e tot: urmează o taxă suplimentară de înmatriculare a vehiculului (ARF), care este cea mai nedorită dintre toate. Valoarea sa se bazează pe sistemul de clasificare a prețurilor. Pentru vehiculele cu un OMV sub 20.000 de dolari se plătește o taxă de 100%. Pentru mașinile cu OMV cuprins între 20.001 și 50.000 de dolari, cumpărătorul plătește 140% în plus față de costul inițial, accizele și taxa pe bunuri. În cele din urmă, pentru mașinile de peste 50.000 de dolari, cumpărătorii plătesc încă 180%! Cu o astfel de variabilitate, suma pentru fiecare înregistrare se calculează individual.

Din moment ce OMV-ul unui Polo este de numai 13.423 dolari, taxa ARF este identică. Combinată cu o acciză de 2.684 USD și o taxă pe bunuri și servicii de 1.127 USD, suma totală se ridică la 30.658 USD. Dar şi asta nu e tot! Proprietarii de mașini noi sunt obligaţi să mai obțină un certificat de proprietate (COE), care să le permită să conducă vehiculul timp de până la 10 ani (după care e nevoie de alt certificat)!

COE-urile sunt emise în cantități limitate (numărul este decis de autorităţi la fiecare şase luni), astfel încât prețurile pot varia de la o lună la alta, iar tipul de COE depinde de mașină. Pentru un Polo ar costa aproximativ 35.700 de dolari. În concluzie, o mașină de 13.423 de dolari ajunge să coste 74.600 de dolari, de aproape patru ori mai mult!

Cmentariile sunt închise