(video) Premieră: Noul şi mai accesibilul BMW XM 50e

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Principala piaţă pentru această versiune va fi China, acolo unde maşinile cu motoare voluminoase, mai mari de 3.0 litri, se taxează suplimentar semnificativ.


În paralel cu proaspătul vârf de gamă al BMW M – XM Label Red – marca germană introduce o versiune mai accesibilă decât cea lansată iniţial şi considerată până acum ca fiind de bază. BMW XM 50e va fi poarta de acces spre această linie de SUV-uri de performanță.

Caracteristici cheie:

  • BMW XM 50e combină stilul expresiv cu performanțele superioare. Este la fel un plug-in hybrid, însă la bază nu are un V8, ci o unitate M TwinPower Turbo cu şase cilindri în linie. Sistemul de propulsie oferă în total 475 CP şi 700 Nm de cuplu.
    • Asta înseamnă că acest setup hibrid, cel mai probabil, a fost preluat cu infime diferenţe de la noul BMW 750e xDrive. Pe sedan vine cu un benzinar twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri (313 CP/450 Nm) + motor electric (197 CP/280 Nm, 450 Nm cu boost temporar), pentru un total de 490 CP (cu boost temporar) şi 700 Nm. Poate face 0-100 km/h în 4.8 secunde şi atinge maximum 250 km/h.
  • XM 50e ar folosi acelaşi benzinar şi acelaşi motor electric, însă cutia de viteze e una M Steptronic cu opt trepte (în aceasta e integrată motorul electric), cu Drivelogic şi un hybrid module. În combinaţie cu sistemul M xDrive de tracţiune integrală şi un diferenţial M Sport, ajută maşina să facă 0-100 km/h în 5.1 secunde.
  • Cifrele preliminare arată un consum mixt de 1.5-1.4 litri/100 km (WLTP), unul de energie electrică de 34.0-32.5 kWh/100 km, un nivel de emisii CO2 de 35-31 g/km şi o autonomie electrică de 76-84 km.
  • Ca şi versiunile superioare, se oferă standard cu suspensia adaptivă M Professional (cu amortizoare controlate electronic şi stabilizare activă a ruliului cu Active Roll Comfort pentru a elimina ruliul caroseriei pe o parte a automobilului) + Direcţia Integrală Activă.
  • Detaliile de culoare neagră lucioasă și o bandă de accent neagră creează contraste izbitoare cu vopselele disponibile pentru caroserie (peste 50). O siglă M cu margine argintie și jante M din aliaj ușor de 23 inchi completează aspectul expresiv.
  • Poate fi dotat cu aceeaşi ramă iluminată a grilei de radiator, cu plafonul care iese în evidenţă prin structura sa unică de prismă tridimensională asigurată de 100 de LED-uri şi cu un M Lounge pe al doilea rând de scaune (cu spătare încălzite care se extind până pe uși), printre altele.

Preţul de start nu a fost anunţat deocamdată. Pentru ţara noastră va fi cunoscut la sfârşit de iunie abia. Actualul XM cu 653 CP costă în Republica Moldova în jurul a 155.000 de euro. Respectiv, noua versiune ar trebuie să fie semnificativ mai ieftină, cu vreo zece mii de euro cel puţin.

Cmentariile sunt închise