(video) Îl schimbă radical! Mansory introduce primul program de tuning complex pentru Ferrari SF90 Stradale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul Mansory este primul care a dezvoltat, conceput şi realizat primul program de tuning complex pentru noul Ferrari SF90 Stradale, model care a debutat pe 30 mai 2019. Rezultatul este proiectul F9XX, care se aplică şi pentru SF90 Spider, prezentat în noiembrie 2020.

Conversia completă a fost gândită şi realizată pentru ca să nu aibă concurenţi, demonstrându-se acest lucru nu numai prin performanța mărită, ci și prin rezultatele vizuale, clare și lipsite de orice îndoieli și compromisuri.

Modelelor li se schimbă aproape complet caroseria, prizele de aer fiind mărite în dimensiuni pentru a alimenta radiatoarele şi motorul cu cât mai mult aer proaspăt. Mai mult, bodykit-ul din fibră de carbon forjată a fost testat în tunel eolian şi s-a demonstrat că elementele sale contribuie la reducerea forţei de ascensiune şi majorarea celei de apăsare.

În partea posterioară se remarcă un difuzor dublu nou dezvoltat, o aripă masivă, patru terminaţii de eşapament nou sport şi un capac peste motor din carbon, care mai include un scoop doar pe varianta coupe, pentru a trimite şi mai mult în compartimentul unde stă V8-ul.

Puterea propulsorului twin-turbo de 4.0 litri a fost mărită de la 780 CP şi 800 Nm la 980 CP şi 980 Nm. Drept rezultat, împreună cu sprijinul celor trei motoare electrice (care nu au fost atinse), se pun la dispoziţie 1.100 de cai putere! Noul Mansory F9XX poate realiza acum 0-100 km/h în 2.4 secunde şi rula cu maximum 355 km/h.

Aceste cifre sunt aduse în siguranță pe șosea datorită tracțiunii integrale standard, componentelor adaptate ale șasiului și roţilor cu jante YT.5 Air. Aceste jante forjate dintr-o singură bucată, ultra-ușoare și nou proiectate în dimensiuni de 9.5×21 și 12×22 sunt îmbrăcate în anvelope de înaltă performanță (255/30 ZR21 (VA) și 335/25 ZR22 (HA)).

La frâne şi suspensie nu s-a intervenit, însă la solicitare s-ar putea face unele schimbări.

Iar interiorul are în continuare o orientare sportivă datorită negrului său consistent cu aplicații galbene, dar este totuși complet acoperit cu piele de înaltă calitate până în ultimul colț. În cazul în care pielea nu este (sau nu poate fi) utilizată, interiorul este accentuat cu carbon în anumite zone. Un volan Mansory sport îmbrăcat în piele, covorașe și logouri multiple brodate cu precizie completează elegant rafinamentul habitaclului. Orice altă dorinţă a clienţilor este pusă în capul mesei.

Care este costul unei astfel de transformări nu se anunţă public.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise