(video) Imaginea zilei: Noul NIO ET9 îți poate duce paharul de spumant și se poate auto curăța de zăpadă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul NIO ET9, cel mai scump model al mărcii chineze, care va apărea pe piață abia la începutul lui 2025, își demonstrează între timp unele caracteristici unice. De exemplu, este capabil să ducă pe caroserie pahare cu băuturi fără a le vărsa și se poate auto curăța de zăpadă.

Toate acestea le poate face datorită Sky Ride. Sky Rider este un sistem de șasiu inteligent drive-by-wire, dezvoltat in-house, montat standard pe NIO ET9. Acesta propune printre altele direcție pe roțile din spate (pot întoarce până la 8.3 grade) și suspensie hidropneumatică integrată complet activă.

Aceasta din urmă are pompe individuale pentru fiecare amortizor controlat activ și în timp real (poate efectua 1.000 de ajustări ale cuplului pe secundă), dar și posibilitatea de a modifica garda la sol inclusiv în timpul conducerii. NIO nu a ezitat să afirme la prezentare că soluția sa este mai bună decât Porsche Active Ride.

Garda la sol standard a modelului ET9 este de 200 mm, în timp ce cursa suspensiei este de 220 mm. A sa suspensie hidropneumatică poate coborî mașina cu 50 mm într-o secundă pentru îmbarcare/debarcare comodă. Ori o poate ridica cu alți 40 mm în altă secundă. Respectiv, tot procesul sus-jos durează două secunde și astfel devine posibilă și clătinarea mașinii pe o parte sau alta.

Pentru comparație, unele modele Mercedes-Benz cu suspensie hidropneumatică se pot mișca sus-jos, însă nu și în dreapta-stânga. Iar suspensia Porsche Active Ride poate înclina și clătina noul Panamera, însă asta s-a demonstrat doar în cadrul unui experiment prin comenzi venite de la un telefon și nu se știe dacă va fi posibil pe mașina vreunui client.

Cmentariile sunt închise