(video) Impresionant! Aproape 1500 km s-au putut parcurge cu un singur plin al unui BMW 730 Ld de ultimă generaţie

BMW este unul dintre producătorii auto care va păstra în gamă propulsiile diesel până când acest lucru nu va fi interzis definitiv prin legislaţie, iar până atunci nu face decât să continue să dezvolte noi tehnologii şi soluţii care să le facă nu doar mai curate faţă de mediul ambiant, ci şi mai econome.

Un vlogger pe nume Joe Achilles a demonstrat că cel mai nou BMW 730 Ld este un companion perfect pentru călătoriile confortabile pe distanţe lungi. Britanicul a putut înregistra aproape 1.500 de km cu un singur plin de motorină – distanţa Londra-Barcelona!

https://youtu.be/zGGIc8Bas4c

Înainte de călătorie în rezervor s-au turnat 78 de litri de motorină (plinul), după care, următoarele 14 ore și 23 de minute au fost petrecute pe traseul format atât din autostrăzi, cât şi drumuri de nivel inferior care fac legătura dintre localităţi.

Distanţa acoperită a fost de peste 1.448 de km. Viteza medie a fost de 100,9 km/h, iar consumul mediu de 4.5 litri la sută.

Modelul în cauză 730Ld a fost cumpărat înainte de iulie 2020, timp din care a început să se ofere cu un sistem mild hybrid. Asta înseamnă că sub capotă are un motor cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, cu un singur turbocompresor, ce produce 265 CP şi 620 Nm de cuplu. Cu o greutate de 1.945 de kg, fără pasageri şi alte bagaje, poate face 0-100 de km/h în 6.2 secunde şi rula cu maxim 250 de km/h.

Tracţiunea este doar pe puntea din spate, cutia de viteze este una automată în opt trepte, iar consumul mixt declarat nu depăşeşte 5.5 litri de motorină. Standard vine cu jante de 17 inci în anvelope de mărimi 225/60 R17 99Y.

Iată cel mai puţin consumabil BMW Seria 7 declarat:

https://autoblog.md/video-sedan-plug-in-hybrid-cu-launch-control-bmw-dezvaluie-in-detalii-noul-model-745e/

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-bmw-m760li-cea-mai-tare-seria-7-pe-care-am-condus-o-vreodata/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/