(video) În Chişinău se atestă o creștere a numărului accidentelor rutiere, în special a celor cu implicarea pietonilor

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Una din cele mai vulnerabile categorii de participanţi la trafic în faţa accidentelor rutiere sunt pietonii. Aceştia sunt expuşi în permanenţă pericolelor din trafic şi au prea puţine mijloace de a se proteja.

Conform celor mai noi date statistice, s-a constat o creștere a numărului accidentelor rutiere, în special a celor cu implicarea pietonilor. Doar în ultimele nouă luni ale anului curent au fost înregistrate 233 de astfel de situaţii.

După aceste cazuri 234 persoane au rămas traumatizate, iar altele 10 nu mai sunt deja printre noi!

Astfel spus, Poliţia Capitalei vine cu următoarele recomandări în adresa pietonilor, pentru a preveni și a reduce la maximum acest fenomen:

  • Cel mai important: Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!
  • Traversati partea carosabilului doar la trecerile pentru pietoni, cât și la culoarea verde a semaforului. Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Asiguraţi-vă din timp că sunteți vizibili pentru conducătorii unităților de transport atunci când aveţi intenția de a traversa strada.
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzile cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!
  • În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.
  • Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite (inclusiv la marginea carosabilului)!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu vă deplasaţi pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ!
  • Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni!
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata