(video) În doar patru luni de zile, un american a transformat un simplu Mercedes-Benz SLK într-o maşină unică în lume

Iconicul Mercedes-Benz 300 SL Roadster a devenit sursa de inspiraţie pentru John Sarkisyan din studioul S-Klub din Los Angeles în crearea unui automobil unic. În cadrul celor doar patru luni de muncă niciun original 300 SL nu a fost deteriorat, dar trebuie să recunoaştem că designul maşinii sport are şi ceva de la Porsche-urile de epocă.

Proiectul botezat “1955 Mercedes-Benz Gullwing Speedster AMG” are de fapt la bază un roadster Mercedes-Benz SLK din 2002 într-o versiune rară AMG 32. De la acest model a mai fost preluat şi motorul: un V6 Supercharged de 3.2 litri (349 CP), ce se poate vedea printr-o nişă transparentă a capotei.

Marea majoritate a panourilor de caroserie au fost realizate, cu ale lor forme rotunjite, din plastic ranforsat cu fibră de sticlă, deși există şi unele componente metalice. Însuși proprietarul a remarcat că nu a dorit ca vreo mașină clasică să aibă de suferit în cadrul procesului de construcție, astfel încât aproape toate cele văzute cu ochiul liber sunt elemente custom. Cu toate acestea, multe dintre piesele folosite au origine Mercedes-Benz, un exemplu fiind grila de radiator sau inelele metalice care înconjoară farurile.

Dimensiunile mașinii sport sunt, în general, aproape de cele ale originalului Mercedes-Benz 300 SL, dar creaţia atelierului S-Klub este considerabil mai lată. Noile arcuri ale roţilor au adăugat alţi 115 mm pe lăţime. Apropo, puteţi observa că arcurile au primit o continuare vizuală sub forma unor mici aripi, iar cele din faţă stau deasupra terminaţiilor de eşapament laterale.

Toate panourile corpului care se pot deschide (capota, portbagajul şi capacul spaţiului în care se depozita pe modelul original 300 SL acoperişul retractabil) au fost dotate cu balamale cu mecanisme hidraulice. În portbagaj sunt ascunse o parte din componentele suspensiei pneumatice, un acumulator ambalat elegant într-o valiză, iar elemente ale sistemului audio McIntosh ocupă partea de sus în care în teorie ar trebui să stea acoperișul moale.

Interesant mai este de notat că parbrizul a fost împrumutat de la un Porsche 356 Speedster, asta pentru că din toate opţiunile testate doar acesta s-a potrivit perfect ca mărime şi concept. Complet a fost refăcut şi interiorul, deși în designul său, din nou, creatorii s-au inspirat de la modelul legendar al mărcii germane.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/