(video) Ultima sesiune de teste Euro NCAP din 2022 a implicat 14 maşini, printre care noul Lucid Air

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP a publicat rezultatele ultimei sesiuni de crash teste organizate în 2022. Doar trei dintre cele 14 mașini testate nu au obținut ratingul maxim de cinci stele de siguranță al organizației pentru siguranța consumatorilor.

Reflectând diversitatea vehiculelor testate în 2022, grupul de astăzi include trei mașini chinezești, supermini, de familie, off-road, monovolume, pickup-uri și patru vehicule premium, inclusiv luxosul Lucid Air.

Lucid, una dintre multele mărci noi testate de Euro NCAP în 2022, își aduce modelul Air în Europa și impresionează cu un rating de cinci stele. Poziționat în segmentul premium și echipat complet cu cea mai recentă tehnologie de siguranță, Lucid Air se ține drept de mașini precum Tesla Model S, testată luna trecută, și de alte vehicule de ultimă generație, cum ar fi Lexus RX, Land Rover Discovery Sport şi Mercedes-Benz GLC.

Dar Lucid, cu sediul în SUA, este o excepție într-un an care a fost remarcabil pentru numărul de noi mărci chineze care vin în Europa. Chery, bine stabilit în alte regiuni ale lumii, vine în Europa cu noul OMODA5 mic, iar Maxus de la SAIC introduce monovolumul mare MIFA 9, ambele obținând rezultate de cinci stele. MG, o altă marcă a SAIC, își continuă succesul cu un rating de siguranță de top pentru modelul electric MG 4.

În 2022 s-a accelerat tendința spre electrificare şi VW a lansat ID. Buzz, o variantă complet electrică a unui MPV mare cu look retro, obţinând şi el cinci stele. Declinul tendinței sunt totuși gemenii cu motor cu combustie, Ford Ranger și VW Amarok, care combină sistemele de propulsie tradiționale cu tehnologia de siguranță de ultimă oră.

„2022 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani de activitate ai Euro NCAP și am văzut o mulțime de noi producători de mașini și noi tehnologii. Este clar că consumatorii europeni solicită în continuare cele mai înalte niveluri de siguranță și că o evaluare bună Euro NCAP este văzută de producătorii de automobile ca fiind esențială pentru succesul pe acest continent.

După 25 de ani, Euro NCAP conduce în continuare la niveluri din ce în ce mai ridicate de siguranță, iar protocoalele noastre pentru 2023 vor aduce noi provocări interesante și grele pentru industria auto”, spune Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

Şi câteva mașini de familie au făcut parte și din sesiunea din această lună: Škoda Octavia a primit cinci stele pentru performanța sa la teste, în timp ce Ford Puma și MPV-ul mic VW Touran, ambele reevaluate ca urmare a unor actualizări, au ratat cele cinci stele din cauza provocărilor legate de protecția ocupanților adulți.

Peugeot 408, o mașină de familie mică, bazată pe modelul 308 lansat la începutul anului, a obținut, de asemenea, doar un rating de patru stele. Un rezultat similar a obţinut modelul Citroen C4 X.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • MIFA 9
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • VW Touran
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise