(video) E numit rival pentru Tesla Semi! Geely Homtruck apare pe drumuri din 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca de vehicule comerciale a Geely Holding Group, Farizon Auto, și-a dezvăluit următoarea generație de camion cu semiremorcă într-o formă conceptuală.

Noul Geely Homtruck, numit un rival pentru Tesla Semi, va fi produs şi livrat de la începutul anului 2024.

Când vor începe primele livrări, Homtruck va fi unul dintre cele mai avansate și mai curate vehicule comerciale de pe drumuri, care se concentrează pe eficiență, siguranța șoferului și a pietonilor și se mândrește cu progrese majore în sistemele de propulsie durabile.

Caracteristici cheie:

  • Arhitectura Homtruck poate include o serie de opțiuni de grup motopropulsor, inclusiv: cu motor cu ardere internă folosit drept range extender, hibrid cu folosire de metanol sau pur electric cu opțiune de schimbare a bateriei, pe baza standardelor guvernamentale lansate recent de Ministerul Industriei și Tehnologiei din China, ceea ce va permite încărcarea sa la stații speciale de pe autostrăzi în doar câteva minute, mai degrabă decât o perioadă substanțială de timp.
  • Denumirea îi vine după aspirația originală a creatorilor săi de a face un camion în care şoferul şi pasagerii să se simtă ca acasă, satisfăcând nevoile vii și emoționale. Camionagiii din întreaga lume petrec o cantitate excesivă de timp în vehiculele lor, adesea mai mult decât o fac acasă. Spațiul mobil creat de Homtruck integrează „munca, viața și divertismentul”, satisfăcând nevoile vitale ale șoferului său.
  • Inginerii Farizon Auto au studiat îndeaproape nevoile șoferilor independenți de vehicule comerciale și ale operatorilor de flote atunci când au dezvoltat soluțiile hardware și software ale Homtruck pentru a oferi o eficiență mai mare în întreaga rețea.
    • De exemplu, Homtruck este capabil să se conecteze la platformele de date mari ale rețelei logistice pentru a ajuta șoferii să obțină cele mai optime comenzi în timp real, să analizeze și să urmărească livrările și să calculeze costurile de operare de-a lungul rutelor. 
    • „Creierul” Homtruck poate utiliza senzorii vehiculului pentru a analiza datele de trafic în timp real și pentru a primi recomandări de rută. 
    • În plus, sistemul de management al energiei poate gestiona și alimentarea cu energie sau combustibil a Homtruck pentru a obține cea mai optimă performanță economică și este capabil să recomande șoferului rute optime de realimentare sau reîncărcare.
  • Confortul șoferului a fost prezentat ca un stimulent major pentru creșterea siguranței vehiculului, conform teoriei – șoferii bine odihniți sunt mai atenți și mai concentrați.
    • Bazat pe o analiză atentă a condițiilor de lucru și a itinerarului șoferului, Farizon Auto a proiectat un cockpit care aplică conceptul de casă și optimizează spațiul pentru a crea o zonă de conducere și de locuit
    • Designul include o baie completă cu duș și toaletă, un pat, frigider, aparat de ceai, bucătărie și chiar și o mică mașină de spălat. 
    • Designul ergonomic al scaunului și o cameră de înaltă definiție vor asigura că șoferii sunt bine odihniți și bine concentrați, în timp ce un asistent inteligent AI cuplat cu un set de camere la 360 ​​de grade ajută la menținerea șoferului la curent cu orice probleme din jurul vehiculului în timpul mișcării sau în timpul staționării.
    • Designerii au aplicat țesături naturale moi la atingere, materiale plastice durabile și unele din cereale de bambus.
  • Homtruck va fi capabil de conducere autonomă de nivel 4 și va introduce, de asemenea, funcții de convoi pentru călătorii mai lungi, care permit camioanelor să comunice între ele pentru a menține viteza și distanța sigură între ele, ceea ce va reduce stresul operatorului.
    • Senzori hardware cum ar fi un LiDAR, radar cu unde milimetrice, radar cu ultrasunete, vor fi echipamente standard împreună cu comunicațiile 5G și V2X. 
    • De asemenea, Homtruck va fi pe deplin capabil să fie actualizat în timp utilizând upgrade-uri software Over the Air (OTA).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise