Spre atenția celor care au schimbat anvelopele! Cod Galben de înghețuri în toată țara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Avem parte de un val de frig în aceste zile, deși au mai rămas câteva săptămâni până la începutul sezonului estival. Iar pentru ziua de marți, 23 aprilie, a fost anunțat un Cod Galben de înghețuri! Este valabil pentru întregul teritoriu al Republicii Moldova!

În orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri pe arii extinse. Acestea se vor înregistra atât la suprafața solului (intensitatea de -1..-3°C), cât și izolat în aer (intensitatea de -1..-2°C).

Înghețuri, ghețuș, frig, carosabil
FOTO: wikimedia.org

Amintim că, potrivit prevederilor RCR, este interzisă exploatarea vehiculelor în cazurile în care sunt depistate devieri de la normativele tehnice şi ecologice. În cazul în care pe partea carosabilă este zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele nu pot fi utilizate dacă nu sunt echipate cu anvelope pe care este marcajul „M+S”, „M.S.” sau „M&S”.

Totodată, o altă prevedere spune că în cazuri de precipitaţii abundente, ceaţă sau când drumurile sunt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă, viteza maximă trebuie să fie mai mică cu cel puţin 20 km/h decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Amintim că, în momentul în care temperatura scade sub 7 grade Celsius, specialiștii recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă. Similar, când temperaturile depășesc această valoare este ideal de folosit cele de vară.

Oricum, în condițiile enunțate de meteorologi pentru următoarele ore, recomandabil ar fi adaptarea stilului de condus și a vitezei.

Vezi și: Sfaturi utile: Când este momentul oportun să treci la anvelopele de vară

Cmentariile sunt închise