(foto) Noua Mazda3 a ajuns oficial şi în Moldova! Iată ce preţ de start are şi ce poate oferi în schimb

Noua generaţie Mazda3 a ajuns într-un final şi în ţara noastră după ce a debutat mondial anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles, acolo unde am avut primul contact exclusiv cu automobilul.

Premiera locală a avut loc în acest weekend la showroom-ul Mazda de pe strada Calea Ieşilor din capitală, acolo unde vizitatorii au avut ocazia să exploreze maşina deocamdată în caroserie hatchback. Sedanul, care va fi şi el disponibil, va veni puţin mai târziu.

Noua Mazda3 este modelul care prezintă direcția Mazda, atât în ceea ce privește designul, cât și cele mai noi tehnologii. Compacta oferă încă de la echiparea de bază un pachet extins de dotări, echivalent unui nivel superior al generației anterioare.

Totodată, modelul introduce și un sistem inedit de echipare pentru un vehicul Mazda, odată cu pachetele de opțiuni suplimentare. Primele unități au ajuns deja în țară şi la disponibilitate maşina poate fi deja testată de orice doritor.

Vezi aici tot ce trebuie să cunoşti despre model: (video) Premieră europeană: Noua generaţie Mazda3 – tot ce trebuie să ştii despre maşină

Noua Mazda3 continuă să consolideze poziționarea premium Mazda, iar acest lucru se traduce printr-o echipare standard foarte bogată în materie de confort, tehnologii de siguranță și design. Una dintre cele mai importante noutăți tehnologice este sistemul Mild-Hybrid care captează energia rezultată din frânare, o stochează într-o baterie și apoi alimentează diferiți consumatori în momentul accelerării. Totodată, sistemul alimentează un motor electric care asistă motorul automobilului la plecarea de pe loc, un moment în care mașina beneficiază cel mai mult de acesta.

Skyactiv-X, motorul revoluționar cu aprindere prin compresie și control cu scânteie, care folosește îmbină avantajele motorului pe benzină și ale unuia pe diesel (181 CP/222 Nm), este şi el disponibil pentru comandă în Moldova.

Maşinile arătate în timpul prezentării au câte un motor Skyactiv-G de 2.0 litri de nouă generaţie, cu patru cilindri și care produce 122 CP/213 Nm. Atât Skyactiv-X, cât şi Skyactiv-G mai beneficiază de sistemul de dezactivare a doi din patru cilindri și sunt asistate de sistemul Mild-Hybrid anterior menţionat.

Doritorii au la dispoziție și o variantă de motorizare diesel Skyactiv-D de 1.8 litri, la fel cu patru cilindri în linie și care produce 116 CP/270 Nm, ceea ce îl face economic, silențios și cu emisii reduse, asigurând astfel performanțe ridicate pentru noua generație Mazda3.

Transmisiile pot fi la alegere manuale sau automate cu şase rapoarte. Tracţiunea poate fi şi integrală!

Lista de dotări de bază include:

  • Exterior (jante aliaj argintii de 16 inci; faruri LED cu spălător; lumini semnalizare cu LED, lumini diurne LED, stopuri cu lumini LED; capace oglinzi exterioare în culoarea caroseriei, electrice, încălzite şi rabatabile automat; oglinzi exterioare cu semnalizare direcție; eleron spate doar pe hatchback).
  • Interior (proiecție laser pe parbriz (HUD); display color de 8.8 inci; centru de comandă HMI; ecran cadran central digital; aer condiționat manual; frână de parcare electrică cu funcție Auto Hold; Mod de selecție Sport (numai pe cutie automată); buton pornire/oprire motor; volan şi levier al cutiei de viteze îmbrăcat în piele; volan cu comenzi audio și Bluetooth; cotieră centrală față, glisantă cu spațiu de depozitare; geamuri electrice (față/spate); scaune față reglabile pe înălțime; banchetă spate rabatabilă asimetric; plafon interior (Hatchback=negru / Sedan=gri).
  • Siguranță (airbag-uri frontale, laterale față și cortină față-spate; airbag genunchi șofer; închidere centralizată cu telecomandă (cheie cu design nou); blocare automată uși; kit reparație pneu; sistem monitorizare presiune pneuri; sistem G-Vectoring Control Plus (GVC+); sistem asistență la plecare din pantă; senzori de lumină și ploaie; asistent inteligent de frânare în oraș (SCBS) inclusiv cu detectare de pietoni; sistem monitorizare unghi mort (BSM) cu RCTA; sistem asistență menținere bandă (LKA); pilot automat adaptiv (MRCC); sistem inteligent de asistență la viteză (ISA); sistem inteligent de frânare (SBS); sistem recunoaștere indicatoare trafic (TSR); sistem control automat fază lungă (HBC); sistem alertă șofer (DAA); senzori de parcare spate).
  • Conectivitate (2 x USB; radio AM/FM, sistem audio cu 8 difuzoare; sistem Bluetooth; suport Apple Carplay şi Android Auto; sistem de navigație integrat).

Numeroasele dotări din echiparea de bază, denumită simplu Standard, pot fi completate de cele disponibile în nivele de echipare superioare, numite Plus, GT şi GT Plus. Acestea oferă în dependenţă de disponibilitate, adițional: jante de aliaj de 18 inci, scaune față încălzite, volan încălzit, parbriz degivrat în zona ștergătoarelor, climatizare automată pe două zone, sistem de acces fără cheie, senzori de parcare față, cameră video marșarier și oglinzi exterioare și interioară electrochromatice pentru efect anti orbire.

Pe lângă toate aceste dotări, clienţilor li se mai pun la dispoziţie patru pachete cu şi mai multe dotări opţionale:

  • Sound Pack (SO) – sistem audio premium BOSE cu 12 difuzoare;
  • Style Pack (ST) – faruri LED adaptive, geamuri spate şi lunetă fumurie, montanţi B/C cu panouri lucioase, oglindă interioară fără ramă, ornamente adiţionale la interior, volan cu padele de schimbare manuală a treptelor (doar în combinaţie cu cutie automată);
  • Luxury Pack (PR) – tapiţerie din piele, scaune faţă reglabile electric (cel al şoferului cu memorie, în 8 direcţii + suport lombar), funcţie de memorie pentru HUD şi oglinzile retrovizoare exterioare;
  • Safety Pack (TE) – sistem de monitorizare la 360 de grade prin camere HD, sistem de alertă şofer cu cameră DAA+, sistem alertă trafic faţă FCTA, sistem alertă trafic marşarier cu asistent inteligent de frânare, asistent trafic şi cruise control;

Mai trebuie de menţionat că habitaclul poate fi tapiţat cu piele de culoare albă sau roşie în dependenţă de model. Culoarea exterioară Soul Crystal Red şi Machine Grey costă suplimentar câte 500 şi 400 de euro.

Luxury Pack vine standard echipat cu tapițerie cu piele de culoare neagră, iar opţional se poate alege pe hatchback una roşie închisă sau pe sedan una albă.

Iată lista completă de preţuri:

Fiecare maşină vine cu o garanţie generală de trei ani sau 100.000 de km parcurşi, o garanţie de trei ani pentru suprafeţele acoperite cu lac şi 12 ani garanţie împotriva coroziunilor străpunse.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/