in , ,

Condamnare dură pentru un moldovean care a încercat în ultima zi din 2019 să-și omoare copilul și fosta soție într-un accident – 15 ani şi 60 de zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

15 ani și 60 de zile de închisoare – pedeapsa maximă, aplicabilă conform legii, pentru acțiunile incriminate bărbatului, care în seara de Revelion din 2019, a accidentat intenționat mașina în care se aflau fosta sa soție și copilul lor minor.

Acesta a fost verdictul dictat de magistrați după ce Procuratura Raionului Strășeni i-a demonstrat inculpatului vina pentru două capete de acuzare: “tentativă de omor” și “conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Pe lângă pedeapsa închisorii, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind, concomitent, obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1.7 milioane de lei, alături de alte circa 10.000 în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare.

Detalii despre caz: Incidentul nefericit a avut loc în seara zilei de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție, împreună cu copilul lor s-a pornit spre capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, inculpatul a urcat băut la volanul unui VW Touareg și s-a pornit pe urma lor.

Pe traseul R-1 Ungheni-Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni din raionul Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul Mazda în care se afla femeia cu copilul. Impactul a fost atât de violent, încât aceasta a derapat de pe carosabil, răsturnându-se într-un șanț.

Totuși, inculpatul nu s-a grăbit să le acorde ajutor, ci a coborât și a părăsit locul faptei, mizând că-i va induce în eroare pe oamenii legii că totul s-ar fi întâmplat accidental.

La scurt timp, acesta a fost depistat și supus testării alcoolscopice care a indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate. Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina, negând că ar fi acționat din intenție.

În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

Iar recent, aflându-se în arest la domiciliu, bărbatul și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă.

Pedeapsa a fost dictată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Iti place articolul?