(video) München 2021: Premieră – Noul Renault Megane E-TECH Electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conceptul Renault Megane eVision a devenit realitate. La Salonul Auto Internaţional de la Munchen, deschis de astăzi, compania franceză a prezentat noul Renault Megane E-TECH Electric!

Producătorul spune că noul Megane E-TECH Electric este un nou venit în lumea EV. Ca atare, face parte dintr-un ecosistem în care vehiculul reprezintă o platformă hardware, care găzduiește software de ultimă generație și conectivitate optimizată pentru a oferi noi experiențe utilizatorilor.

Caracteristici cheie:

 • La Renault, Megane este sinonim cu berlina compactă, un model care face parte din gamă de 26 de ani, de-a lungul a patru generații diferite. Noul Megane E-TECH Electric aduce un omagiu patrimoniului, prin design și versatilitate. Păstrează ADN-ul și optimismul care sunt semnul distinctiv al fiecărei noi generații de Megane, făcându-l un model iconic al segmentului său: plăcere de a conduce, confort, relaxare, spațiu interior și volum în portbagaj. Totul adăugând noi caracteristici atractive, cum ar fi designul interesant, raportul dimensiune-spațiu fără precedent și toate beneficiile obișnuite ale unei mașini electrice.
 • Cu noul Megane E-TECH Electric, Renault demonstrează continuitatea istoriei de lungă durată și a succeselor sale sub numele Megane, deși numele este acum adus în era modernă și proiectat în viitor.
 • La fel ca marca, designul Renault evoluează și devine mai “tehnologic”. În timp ce păstrează caracteristicile senzuale care i-au asigurat succesul recent, încorporează elemente din universul tehnologic (lumini spate cu LED-uri micro-optice, ecran OpenR) și alte elemente ale căror coduri sunt inspirate din lumea obiectelor hi-tech și hi-fi (grile de ventilație, gravarea cu laser a animațiilor de pe protecțiile pragului ușilor, etc).
 • Maşina măsoară 4.21 x 1.78 x 1.5 x 2.7 metri în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Are o greutate de 1.624 kg. Volumul portbagajului este de 440 de litri.
 • Funcțiile inspirate direct din lumea crossoverurilor oferă o senzație de robustețe: jante mari de 20 inci, benzi de protecție pe partea inferioară și pasajele roților, linie înaltă a centurii. Linia de coborâre a parbrizului, panourile largi și mânerele ușilor încastrate (standard) conferă mai degrabă imaginea unui coupe. Înălțimea interioară, spațiul și volumul portbagajului amintesc de modelele tradiționale hatchback.
 • Sporirea performanțelor aerodinamice printr-o stilizare eficientă a fost un aspect principal al procesului de proiectare din spatele noului Megane E-TECH Electric. Înălțimea, anvelopele cu jante înguste, umerii sculptați cu orificii de aerisire în față și linii de caracter, care fac parte din părțile laterale ale barei de protecție, toate conferă o senzație simplificată vehiculului și contribuie, de asemenea, la eficienţa consumului general de energie.
 • Pentru lansare, modelul va fi disponibil în șase culori elegante și atrăgătoare: Rafale Grey, Schist Grey, Midnight Blue, Flame Red, Dymond Black și Glacier White. Pentru o notă mai personală, poate avea și un finisaj în două tonuri, având plafonul, stâlpii și – în funcție de finisajul ales – protecția oglinzii laterale în Schist Grey, Diamond Black sau Glacier White, permițând 30 de combinații posibile.
 • Pe versiunile de echipare superioare, alte caracteristici distinctive includ culoarea Warm Titanium prezentată pe lama frontală a barei de protecție și în spate, precum și orificiile de aerisire laterale. Acest aspect conferă un sentiment de caracter puternic și sportivitate.
 • Vehiculul stă mândru pe roțile sale de 20 inci (18 inch pentru modelul entry-level) și vine cu opțiunea alegerii între două jante de 20 inci și două versiuni de 18 inci. Toate jantele au în centru noul logo Renault.
 • Iluminarea full-LED în partea din față și din spate a fost proiectată cu laser fin pentru a-și exprima modernitatea. Mașina are o semnătură luminoasă nouă, cu modele “electrizante” care trec către logoul central pentru o emoție sporită. În față, luminile de zi par să se extindă dincolo de proiectoare și își continuă drumul până la orificiile de aer laterale de pe scut. În spate, numeroase fibre micro-optice tăiate cu laser așezate în linii încrucișate creează un efect de strălucire asemănător 3D: liniile suprapuse par să vibreze ca și când ar fi fost în viață. În plus față de indicatoarele foarte elegante, luminile de frână sunt afișate în două linii clare, la fel ca un semn de pauză.
 • Proiectoarele, formate din șase reflectoare, sunt adaptive. Nu va fi nevoie de comutat manual între faza lungă şi cea scurtă, reglarea fiind automată. Iluminatul este mai larg în oraș, pentru a vedea mai bine în jurul vehiculului și mai în profunzime pe drumuri și autostrăzi, pentru a vedea mai departe, fără a orbi vehiculele din față sau care se apropie. Această iluminare se adaptează și condițiilor meteorologice (ploaie, ceață), printr-un buton de pe tabloul de bord, pentru a acționa ca faruri de ceață. Indicatorii dinamici de direcţie completează această gamă ultra-modernă și foarte estetică de funcții!
 • Fiecare versiune a noului electromobil încorporează mânerele ușilor, vopsite în aceeași culoare cu a caroseriei. Când șoferul sau pasagerul din față se apropie pentru a deschide o ușă sau când vehiculul este deblocat, mânerele ascunse în corp sunt împinse automat și electronic. Se întorc la loc după două minute de staționare, când mașina începe să avanseze sau când ușile sunt blocate.
 • Secvența de bun venit prezentată pe noul Megane E-TECH Electric se încheie când șoferul se așează pe scaunul șoferului. Ecranul OpenR cu afișaje de bord și ecran multimedia activează sigla și marca. Lumina ambientală iluminează cabina de pilotaj, în timp ce difuzoarele redau un nou pasaj audio Renault, completând secvența de bun venit.
 • Este piesa centrală a interiorului, o bijuterie care întruchipează toată tehnologia încorporată în acest model de nouă generație! Anunțat de conceptele TreZor (2016), SYMBIOZ (2017) și MORPHOZ (2019), noul ecran unificat OpenR combină, într-o formă de L inversat, afișajul digital al panoului de bord și afișajul multimedia al consolei centrale. Este prima dată când o asemenea tehnologie este produsă în serie pe mașini standard și este posibilă datorită multor ani de dezvoltare în cadrul echipelor Renault Design, Produs și Inginerie. Integrează de asemenea deflectoarele de aerisire centrale, în conformitate cu finisajul neted al interiorului mașinii.
 • Ecranul OpenR este realizat din sticlă armată pentru un aspect mai robust, plăcut la atingere și la vedere. Luminozitatea ecranului și reflecția luminii au fost optimizate pentru a asigura o vizibilitate bună chiar și în plin soare; sporit de un tratament anti-reflex specific. Protecția tradițională împotriva soarelui a panoului de bord a fost, așadar, îndepărtată pentru că nu mai este necesară, economisind spațiu și conferind un aspect final aerodinamic și modern.
 • Ecranul OpenR are o zonă de afișare unică: 321 cm² pentru ecranul tabloului de bord de 12.3 inci (1920 x 720 pixeli, landscape) și 453 cm² pentru ecranul multimedia de 12 inci (1250 x 1562 pixeli, portrait). Interfața digitală de la bord măsoară, prin urmare, un total de 774 cm², spre deosebire de orice alt vehicul din categorie, apropiindu-se de ceea ce oferă o berlină din clasa superioară a categoriei! Modelul entry-level are un ecran multimedia de 9 inci (1250 x 834 pixeli, de tip orizontal).
 • Ecranul OpenR încorporează tehnologie de ultimă generație pentru o experiență lină și captivantă. Integrează un procesor Snapdragon Automotive Cockpit Platform de ultimă generație cu multiple capacități de afișare 4K, conectivitate avansată cu porturi USB-C, tehnologie esențială pentru siguranța la bord și ADAS (de exemplu, monitorul 3D Around View). În ceea ce privește software-ul de la bord, găsim noul sistem OpenR Link cu Google încorporat, pentru o experiență conectată intuitivă și optimizată.
 • Sistemul OpenR Link se bazează pe sistemul de operare Android, același sistem care alimentează mai mult de 75% din smartphone-urile din lume, în versiunea sa dedicată automobilului (Android Automotive OS). Dezvoltat de Google, este un software deschis, în curs de dezvoltare, mereu actualizat.
 • Simplu și intuitiv, OpenR Link integrează toate funcțiile care pot fi găsite pe un smartphone sau tabletă, făcând ca noul Megane E-TECH Electric să fie complet integrat în ecosistemul digital al utilizatorului său. Poate fi controlat, de asemenea, ca o tabletă, fie cu un deget (apăsare scurtă, apăsare lungă, derulare), mai multe degete (ciupire, zoom etc.) sau cu voce, datorită recunoașterii vocale. Acesta primește și afișează notificări și permite să navigarea cu ușurință între diferitele universuri (Acasă / Navigare, Muzică, Telefon, Aplicații, Vehicul) utilizând bara de meniu din partea de sus a ecranului.
 • În cele din urmă, la fel ca sistemul de operare al unui smartphone sau tabletă, OpenR Link se actualizează automat, prin intermediul tehnologiei FOTA (Firmware Over-The-Air).
 • În plus față de cele două sisteme de sunet Arkamys care sunt disponibile standard pe versiunile de echipare medii și de intrare, se oferă un sistem Harman Kardon de top pentru gama premium (opțional, la cerere pentru celelalte versiuni).
 • Designul din spatele acestui ultim sistem a reprezentat o parte centrală a muncii din spatele noului model, deoarece scopul era să ofere tuturor ocupanților aceeași experiență muzicală excepțională. Cu o putere totală de 410 W, are nu mai puțin de 9 canale audio: două tweetere pe laturile tabloului de bord, două woofere în panourile ușii din față, două tweetere și două woofere în panourile uşilor posterioare și un subwoofer situat în portbagaj.
 • Efectul imediat ce urci la bord este uimitor: cât spațiu! În ciuda unei amprente la sol mai mici, noul Megane E-TECH Electric are dimensiuni interioare similare cu cele ale unui Megane actual cu motoare cu combustie (spațiu longitudinal, distanță între pasageri) sau chiar mai mari (raza genunchiului în spate este de 21 cm).
 • Dar, mai presus de toate, spațiul și caracterul practic au fost maximizate datorită platformei CMF-EV: ampatament extins, compartimentul motorului mai mic și elemente de climatizare integrate, bord rafinat etc. Acest lucru oferă pasagerilor din față mai mult spațiu în consola centrală și sub bord. În plus, spațiul de la bord și confortul sunt amplificate de absența unui tunel de transmisie (podea plană), precum și a schimbătorului de viteze și a panoului de control integrat de obicei în consola centrală.
 • Inspirația din lumea mobilierului pentru acasă este foarte prezentă în noul Megane E-TECH Electric, cu diverse materiale neobișnuite sau reciclate, oferind interiorului o senzație primitoare și foarte familiară. Designerii au căutat să depășească materialele tradiționale, precum plasticul, și culorile clasice, precum negrul.
 • Prin urmare, tabloul de bord pentru versiunile mid-range a fost acoperit cu un finisaj textil, în timp ce finisajul premium vine cu piele artificială TEP. Conturul superior al tabloului de bord și banda superioară a panourilor ușilor interioare sunt echipate cu tapițerie Alcantara, în cazul versiunilor din gama medie și cu un finisaj decorativ din lemn “Nuo” pentru variantele premium.
 • Nuo este un nou material inovator din lemn real. Furnirul subțire din lemn de tei este lipit de un suport textil din bumbac, folosind un adeziv ecologic. Acesta va fi utilizat pentru prima dată pe un model de producție. Combinat cu TEP pentru tabloul de bord superior, cusături Warm Titanium în habitaclu și scaune din piele naturală, ajută la conferirea finisajului premium, rafinat și elegant.
 • Pe toate versiunile, tabloul de bord este, de asemenea, încadrat de o bandă decorativă orizontală care lărgește vizual interiorul și formează legătura cu dungile situate pe panourile ușii. Reflectă vizual lumina și încorporează o bandă de lumină pe finisajul high-end (opțional în gama medie).
 • Tapițeria primului nivel de echipare este realizată din material textil confecționat din materiale 100% reciclate. Ca finisaj intermediar, tapițeria mixtă TEP / textilă folosește și material textil 100% reciclat. În cele din urmă, în cazul finisajelor premium, spătarul scaunelor din față și din spate este din piele. Sunt disponibile două culori: negru titan, cu o curea în nuanța Warm Titanium, sau gri deschis nisipiu cu o curea mocha. În cele din urmă, la toate echipările, spațiile de depozitare ale panourilor ușilor sunt căptușite cu mocheta, ce conferă un confort vizual sporit și izolare fonică.
 • Iluminarea ambientală este cu LED complet și se bazează pe ciclurile circadiene naturale de 24 de ore ale corpului uman pentru a optimiza starea de bine a celor aflați la bord. Iluminarea în interiorul cabinei se realizează prin benzi luminoase de-a lungul tabloului de bord, al panourilor ușilor și al suportului pentru smartphone, diferă între zi și noapte și își schimbă culorile la fiecare 30 de minute.
 • Experiența unică de iluminare a fost denumită LIVING LIGHTS deoarece culorile au o tranziție lentă și efectele naturale dinamice urmează schimbării automate a culorii, dând impresia că luminile au prins viață.
 • Desigur, stilul de iluminare interioară poate fi ușor schimbat și modificat prin interfața de setare MULTI-SENSE, care este acum ușor accesibilă prin intermediul butonului situat pe volan. Luminozitatea și culoarea pot fi schimbate pentru a se potrivi stării de spirit și stilului preferat. Prin intermediul ecranului OpenR, comutarea manuală permite derularea între 48 de culori diferite pentru panourile ușii și luminile panoului de bord. Culorile se schimbă și în funcție de modul de conducere ales.
 • La proiectarea platformei CMF-EV, a fost acordată o atenție deosebită asigurării faptului că vehiculele construite pe această platformă pot combina tracțiunea unui motor electric și a unui șasiu energic, fără a afecta confortul. A fost adăugată o nouă servodirecție, astfel încât raportul de direcție este acum de doar 12, cea mai mică valoare de pe piață, pentru un răspuns direct și agil! Efectul combinat al acestor caracteristici este că model Renault are un răspuns curat și rapid la mișcările aplicate pe coloana de direcție, ceea ce face ca manevrele să fie ușoare.
 • Pe lângă aceste caracteristici, există și puntea spate multibraț – Parallel Link. Împreună cu noua coloană de direcție, asigură o tracțiune solidă pentru o conducere mai sigură, garantând totodată cea mai bună direcție în ceea ce privește precizia.
 • În cele din urmă, bateria mai subțire (110 mm!!!) echivalează cu un centru de greutate care este mai mic (-90 mm comparativ cu Megane în versiune termică), iar mașina este mai agilă. Greutatea este distribuită uniform datorită acumulatorului care este plasat sub podea.
 • Inovatorul sistem Cocoon Effect Technology, dezvoltat și brevetat de inginerii Renault, aduce un nivel de confort audio în timpul conducerii, care este de neegalat, chiar și pentru o mașină electrică silențioasă natural. Un strat de spumă fonoabsorbantă a fost presat între podeaua mașinii și pe întreaga baterie. Acest upgrade se simte cel mai bine la peste 30 km/h, deoarece creează un soi de cocon, cel mai adesea întâlnit pe modelele premium, astfel încât pasagerii să se poată bucura mai mult de liniște, muzică sau momentele de conversație cu alți pasageri chiar și pe autostradă.
 • Mai mult, sistemul de izolare Cocoon Effect Technology este foarte ușor – cântărește cu 3 kilograme mai puțin decât izolarea fonică obișnuită. Acesta este sporit de căptușeala suplimentară a ușii, un fel de privilegiu rezervat pentru modelele premium.
 • Setările MULTI-SENSE de nouă generație, disponibile pentru prima dată pe noul Megane E-TECH Electric, și interfața multimedia OpenR Link permit șoferilor să adapteze senzațiile de pe drum și din mașină la personalitatea sau starea lor de spirit. Acestea pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil OpenR sau printr-un buton nou aflat pe volan.
 • Diferitele setări acoperă elemente precum senzațiile de conducere (servodirecție, calibrarea motorului, reacția acceleratorului) și starea de la bord (iluminare, confortul scaunului șoferului, încălzire, vizualizarea afișajului instrumentului și culoare). Trei moduri pre-programate (Eco, Confort și Sport) combină cele mai bune dintre aceste setări cu scopul de a îmbunătăți eficiența, adaptându-se la situații foarte frecvente care produc emoții puternice. Un al patrulea mod (Perso) oferă o gamă largă de setări la cerere. Șoferul poate comuta între oricare dintre moduri în orice moment – chiar și prin comandă vocală.
 • Motorul electromobilului este cu totul nou. Dezvoltat în cadrul Alianței, acesta este utilizat de diferiții parteneri, cu puține modificări sau deloc. Este realizat în Japonia pentru Nissan și în fabrica Cléon din Franța pentru Renault.
 • Cunoscut sub numele de motor electric asincron (EESM), a fost utilizat constant de Renault Group și Alianță în ultimii zece ani și va continua să fie folosit și în viitor. Are o performanță mai bună în comparație cu motoarele cu magnet permanent și nu necesită folosirea metalelor rare, reducând astfel impactul asupra mediului și costul producției pe scară largă.
 • Datorită designului optimizat, motorul este compact și cântărește doar 145 kg (cu ambreiaj inclus), adică mai puțin cu 10% decât motorul utilizat în prezent pe ZOE, în ciuda unei creșteri semnificative atât a puterii, cât și a cuplului. Fiecare nou Megane E-TECH Electric va fi echipat cu unul dintre următoarele motoare: 96 kW (130 CP) și 250 Nm sau 160 kW (220 CP) și 300 Nm.
 • Oferă bucuria completă de a conduce o mașină electrică, în special accelerația instantanee, pe cât de dinamică, pe atât de lină (fără zgomot). Poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 7.4 secunde. Viteza maximă este limitată la 160 km/h.
 • De fiecare dată când mașina frânează, bateria recuperează din energie, dar pentru a permite optimizarea gestionării energiei – indiferent de modul în care este folosită mașina – modelul este echipat cu un sistem de frânare regenerativă optimizat. Activă când butonul de transmisie este în poziția D, frânarea regenerativă ajută la recuperarea energiei pe măsură ce mașina încetinește (ridicând piciorul acceleratorului) pentru a o transforma apoi în energie electrică care poate fi apoi stocată. Astfel ajută la sporirea eficienței și autonomiei bateriei, în timp ce frânele sunt folosite mai puțin.
 • Frânarea regenerativă este optimizată în continuare prin includerea a patru niveluri de frână interschimbabile, care pot fi selectate prin butoanele situate în spatele volanului: nivelul 0 (fără frânare regenerativă) până la nivelul 3 (regenerare maximă și frânare optimizată a motorului pentru o conducere urbană complet intuitivă).
 • La fel ca noul său motor, modelul Renault are, de asemenea, o baterie nouă de 395 kg, concepută pentru a se potrivi perfect pe platforma CMF-EV. Având o grosime de 110 mm – cu 40% mai mică decât bateria de pe ZOE – este cea mai subțire de pe piață! Contribuie la scăderea înălțimii totale a vehiculului până la 1.5 m pentru o aerodinamică și o eficiență mai bune!
 • Pentru a obține o astfel de poziție compactă, inginerii s-au bazat pe o nouă versiune chimică pentru bateriile litiu-ion cu tehnologie NMC (Nichel, Mangan, Cobalt) de la LG, încorporând mai mult nichel și mai puțin cobalt, pentru o densitate crescută a energiei. Ajungând la 600 Wh/l, aceasta este cu 20% mai mare decât cea a bateriei ZOE.
 • De asemenea, beneficiază de un nou sistem de răcire lichid situat în carcasa inferioară a bateriei – o premieră pentru Renault – care face bateria mai compactă și mai eficientă datorită tuburilor din aluminiu turnat sub presiune. Cu o înălțime de numai 18 mm, facilitează montarea bateriei pe platformă, lăsând mai multă libertate pentru design și spațiu.
 • Țevile de aluminiu ale sistemului de răcire a lichidului contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea siguranței bateriei datorită integrității lor structurale considerabil mai puternice. Bateria este mai robustă prin barele transversale și casetele care se îmbină perfect cu platforma CMF-EV.
 • Noul Megane E-TECH Electric oferă două capacități ale bateriei: 40 kWh pentru o autonomie de 300 km (WLTP) sau 60 kWh pentru o autonomie de până la 470 km (standard WLTP, în funcție de versiuni).
 • Bateria de 40 kWh este alcătuită din 8 module a câte 24 de celule, distribuite pe un singur strat. Bateria de 60 kWh este formată din 12 module de 24 de celule fiecare, distribuite pe două straturi. În ambele cazuri, dimensiunile bateriei rămân neschimbate, în special înălțimea record de 110 mm. Aceste baterii au o garanție de 8 ani. În acest interval, bateriile sunt înlocuite gratuit dacă se deteriorează la un nivel sub 70% din capacitatea lor nominală!
 • Obiectivul noului Megane E-TECH Electric este de a oferi clienților performanțe echilibrate și optimizate la un cost rezonabil. Diferitele versiuni de autonomie acoperă majoritatea nevoilor, atât zilnice, cât și excepționale (excursii de weekend și de vacanță). Cu aceste tehnologii, o călătorie între Paris și Lyon, Paris și La Rochelle, Hanover și Copenhaga sau München și Veneția necesită doar o singură și scurtă oprire pentru încărcare, de 30 minute, cu un consum optimizat de numai 12.8 kWh/100 km (WLTP).
 • În plus față de cele două puteri diferite ale motorului și oferta privind capacitatea bateriilor, versatilitatea modelului este remarcată de soluțiile multiple de încărcare, inclusiv cea maximă de 130 kW. Noul Megane E-TECH Electric este compatibil cu toate infrastructurile de încărcare de curent alternativ: de la priză internă (10A/2.3 kW monofazat) până la stații publice de încărcare (32A/22 kW trifazat), recuperând prin acesta din urmă până la 160 km într-o oră.
 • În funcție de versiune, poate fi, de asemenea, compatibil cu infrastructura de încărcare DC de până la 130 kW (prize combo CCS). Cu DC 130 kW, recuperează până la 300 km în doar 30 de minute.

Cele 26 de sisteme ADAS de la bord sunt împărțite în trei categorii: conducere, parcare și siguranță! Ele fac din noul Megane E-TECH Electric vârful clasei sale în ceea ce privește confortul șoferului și siguranța ocupanților și a altor participanți la trafic!

 • Asistentul pentru autostradă și trafic, deja cunoscut în gama Renault, a devenit mai bun. Devine contextual, astfel încât să-și lărgească domeniul de aplicare dincolo de autostrăzi și să permită șoferului să înțeleagă elementele întâlnite pe drum. Acest sistem de conducere autonomă de nivel 2 este acum numit Active Driver Assist.
 • Sistemul Active Driver Assist combină controlul de viteză adaptiv contextual cu Stop & Go și Lane Keeping Assist. În timp ce controlul automat al vitezei de croazieră rămâne la fel, în mod implicit este setat la modul Auto, pentru a se adapta automat la viteza detectată de cameră și de sistemul de navigație.
 • Active Driver Assist folosește, de asemenea, date de geolocalizare și hărți specifice care includ caracteristici întâlnite frecvent pe drumuri interurbane, cum ar fi sensuri giratorii, modificări ale limitei de viteză, viraje bruște. În plus față de astfel de evenimente afișate pe tabloul de bord, maşina poate încetini automat când se apropie de un sens giratoriu și apoi poate accelera înapoi la viteza maximă după ce îl părăsește. De asemenea, vehiculul se adaptează automat la limitele de viteză actuale, de exemplu atunci când o modificare a reglementărilor obligă limitele să treacă de la 130 la 110 km/h.
 • În ceea ce privește asistența pentru păstrarea benzii, acum poate funcționa corect fără unul dintre marcajele de pe marginea drumului (de exemplu, pe drumurile de țară pavate).
 • Când asistența activă pentru șofer a fost activată și mașina se oprește în trafic, aceasta va porni din nou singură într-o perioadă mai lungă de aproximativ 30 de secunde (spre deosebire de 3 secunde anterior). Mai mult, șoferul va trebui să acționeze (de exemplu, să apese pe accelerație) pentru ca mașina să pornească din nou.
 • Pentru a reduce riscul de coliziune, noul Renault mai primește trei echipamente ADAS deja cunoscute: avertizarea de ieșire de pe bandă Lane Departure Warning (LDW), Blind Sport Warning (BSW) și asistentul de păstrare a benzii Lane Keeping Assist (LKA). Acesta din urmă devine mai eficient ca oricând cu noua sa versiune de asistent pentru păstrarea benzii de urgență Emergency Lane Keeping Assist (ELKA).
 • Acest sistem din urmă combină datele de pe camera frontală și radarele laterale pentru a repune automat vehiculul pe banda sa atunci când, în cazul unei încercări de depășire, detectează riscul unei coliziuni frontale sau laterale sau când mașina este pe punctul de a ieși de pe bandă sau de pe șosea.
 • Asistentul de urgență pentru menținerea benzii de rulare funcționează între 65 și 160 km/h (viteza maximă posibilă a vehiculului) la traversarea unei linii, când există riscul unei coliziuni laterale sau când este pe cale să iasă de pe șosea, și între 65 și 110 km/h atunci când există riscul unei coliziuni frontale.
 • Frânarea automată de urgență spate (Rear Automatic Emergency Braking) este, așa cum sugerează și numele, parte a frânării automate de urgență care se activează atunci când șoferul dă în marșarier. Dacă senzorii cu ultrasunete detectează un obstacol potențial (pieton, ciclist, stâlp), sistemul îi dă șoferului un avertisment inițial, vizual și sonor. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul acționează automat frânele timp de două secunde în caz de urgență pentru a evita coliziunea. Sistemul este activ la inversarea între 3 și 10 km/h.
 • Ieșirea sigură a ocupanților (Occupant Safe Exit) avertizează un ocupant în timp ce deschide ușa mașinii pentru a ieși dintr-un vehicul asupra unei motociclete sau unui biciclist care urmează, pentru a evita lovirea.
 • Around View Monitor 3D este un sistem care utilizează patru camere pentru a afișa un model 3D al vehiculului și a vizualiza împrejurimile sale imediate la 360°. Șoferul poate vedea apoi exteriorul vehiculului prin intermediul ecranului tactil cu o vedere panoramică a părții din față și din spate a vehiculului pentru a-l ajuta să parcheze cu încredere mașina.
 • Funcția Full Auto Park reprezintă o evoluție a sistemului de parcare semiautomat Easy Park Assist. De această dată, sistemul este aproape complet autonom, deoarece nu mai este nevoie nici măcar ca șoferul să schimbe vitezele între tracțiune și mers înapoi sau să folosească accelerația sau frânele în timpul unei manevre asistate. Rolul conducătorului auto se limitează la monitorizarea mediului și la apăsarea acceleratorului pentru a indica sistemului să continue sau să oprească manevra.
 • În cele din urmă, mulțumită oglinzii retrovizoare inteligente confortul și liniște sufletească cresc. Sistemul funcționează cu ajutorul unei camere situate în partea de sus a lunetei și afișează o vedere în timp real a drumului din spatele oglinzii retrovizoare interioare a vehiculului, oferind astfel o priveliște complet neobstrucționată, în plus față de cea din oglinzile laterale.

Noul Renault Megane E-TECH Electric poate fi precomandat începând de astăzi! Comenzile finale vor putea fi plasate din februarie 2022, iar vânzările vor începe din luna martie. Va fi produs în Franța, la fabrica Douai.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Pentru doritorii de a afla toate detaliile despre model:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/02/The-All-new-Megane-E-TECH-Electric-press-kit.pdf”]

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise