(video) În prag de 2024 unii șoferi moldoveni tot în noroi iubesc să parcheze

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Orașul nostru are reguli clare cu privire la parcarea legală, respectiv aranjată, ordonată, frumoasă, dar totuși mulți șoferi aleg să le ignore, lăsându-și mașinile ”în voia sorții”, așa cum le cade, fără nicio grijă pentru impactul asupra aspectului urban. Iar parcările în noroi nu doar creează un peisaj dezolant, dar și generează un disconfort pentru ceilalți locuitori și participanți la trafic.

Chișinăul merită să fie admirat și respectat, iar fiecare șofer are un rol în asigurarea aspectului său. Dacă nu, sancțiunile pentru încălcări repetate ar trebui să devină mai consistente pentru a descuraja comportamentul indiferent.

În imagini e o porțiune a străzii Bulgară:

🐖Платные грязевые ванны в центре города.🅿️Весь город столбиками не закроешь, а отсутствие парковок возле гос. учреждений постоянно будет создавать хаос на прилегающих улицах.📍str. Bulgară#NVP217 #QXK908 #KTM008 #YWN771 #UFF426 #CRY650 #NOE940 #XKY714 #ZXV795 #EIR648

Publicată de Stanislav An pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Amintim, potrivit RCR, că unui conducător de vehicul îi este interzis să intre pe drumurile publice modernizate cu vehicule care au pe roţi sau în caroserie noroi, materiale de construcție etc., ce se depun pe partea carosabilă, sau cu vehicule din care se scurg produse petroliere.

Circulația pe drumurile publice cu structură rutieră capitală și cu structură rutieră ușoară a vehiculelor care au pe roți sau în caroserie noroi, materiale de construcție ce se depun pe carosabil sau neluarea măsurilor de spălare a roților vehiculelor care părăsesc șantierul de construcție și care au pe roți noroi sau materiale de construcție ce se depun pe carosabil se sancționează cu amendă de la 600 la 1.200 de lei și cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru o persoană fizică.

Conform datelor INSP, pe parcursul lui 2023 au fost întocmite 34 de procese verbale pentru încălcarea dată.

Cmentariile sunt închise