(video) În Rusia s-a inventat o marcă auto special pentru poliție – ДПС

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Apariție senzațională în Federația Rusă. A debutat pe neprins de veste o nouă marcă auto, dedicată însă exclusiv unui grup de oameni. Se numește ДПС și automobilele sub această marcă vor fi utilizate de către angajații ДПС (Дорожно-патрульная служба), de unde și denumirea prescurtată, adică de INSP-ul local, cu alte cuvinte de poliția de patrulare, rutieră.

Conform presei auto locale, Ministerul rus al Afacerilor Interne a început să cumpere în masă pentru nevoile ДПС crossovere HAVAL F7 fabricate în Tula, acolo unde marca chineză are activă o fabrică din vara lui 2019, prima cu un proces complet de producție din afara Chinei.

Un lot de astfel de mașini, dotate cu echipamente speciale, însemne și girofaruri, a fost predat recent inspectoratelor din Republica Ciuvașia. Iar detaliul curios care a ieșit în evidență este că vehiculele nu poartă, cel puțin la exterior, nicio emblemă HAVAL.

Locul pe grilă este ocupat de o emblemă custom cu literele de tipar ДПС, iar hayonul este curățat de orice inscripție. Deși în comunicatul de presă oficial este notat expres că este vorba despre HAVAL F7.🫡

Din ce motiv s-a inventat o ”nouă” marcă auto nu s-a notat nicăieri oficial, însă ar exista o explicație neoficială cu o anumită doză de adevăr. Soluția s-ar folosi pentru că HAVAL s-ar teme să nu cadă sub sancțiuni internaționale din partea Statelor Unite și a Uniunii Europene pentru că și-a vândut produse instituțiilor guvernamentale ruse. Amintim apropo că modelul F7 este inclus în lista mașinilor care sunt recomandate de Guvernul rus spre achiziție cu prioritate de către instituțiile oficiale.

HAVAL F7 este produs în Rusia cu sudare și vopsire a caroseriei. Mașina este echipată cu motoare turbo pe benzină de 1.5 sau 2.0 litri, cu 150 și 190 CP respectiv. Cutia de viteze este un DCT cu șapte trepte, fără alternativă. Tracțiunea poate fi pe puntea din față sau integrală. Pentru persoanele fizice civile prețul de start este de 2.4 milioane de ruble, echivalentul a 24.500 de euro.

Presa rusă a mai aflat că un automobil sub ”marca” ДПС a costat 3.5 milioane de ruble (35.620 de euro), 2.9 milioane fiind prețul unui F7 cu cel mai puternic motor și în echipare Elite, iar restul a costat transformarea vizualo-tehnică după nevoile poliției.

Ministrul MAI-ului Republicii Ciuvașia, Victor Șmetkov, prezent la eveniment pentru a preda cheile, a explicat într-o oarecare măsură necesitatea unor astfel de mașini scumpe: „Acesta este un sprijin și o asistență serioasă pentru serviciul nostru. Reprezintă o eficiență necesară în urmărirea și reținerea celor suspectați de comiterea infracțiunilor și soluționarea problemelor de prevenire a accidentelor rutiere.”

Vehiculele au fost primite în cadrul proiectului federal „Siguranța Rutieră”, pe lângă modele Lada.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise