(foto) Fanii Hyundai cer ca o “glumă” de 1 aprilie să se transforme în realitate

Hyundai, mai exact divizia sa de performanţă N Performance, sub forma unei glume de 1 aprilie a publicat pe Instagram imagini cu versiunea sport a marelui SUV Palisade. Se pare că nu toţi au acceptat-o ca fiind ceva amuzant, o mare parte din public este de părere că perspectivele de piață pentru o astfel de mașină într-adevăr ar exista.

Împreună cu Palisade N, designerii Hyundai au realizat pe calculator şi alte două automobile cu potenţial sportiv în viziunea lor – NEXO N și Prophecy N. Dar dacă ultimele două, NEXO N cu nişte terminaţii de eşapament absurde pentru un model electric alimentat cu hidrogen şi o versiune sport a unui concept electric, sunt nişte fake-uri pure, păi Palisade N a fost întâmpinat cu mare entuziasm atât de utilizatorii de internet, cât şi de mass-media auto.

Amintim că SUV-ul (cu o lungime de 4.981 mm, ampatament de 2.900 mm şi cu până la opt locuri pentru pasageri) a venit pe piaţă în 2018 pentru a înlocui modelul Grand Santa Fe. Vânzările au demarat din SUA din vara lui 2019 şi în prezent modelul este disponibil şi în ţara noastră!

Cea mai puternică versiune a lui Palisade în acest moment este echipată cu un motor V6 natural aspirat de 3.8 litri (295 CP/355 Nm), cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte, care poate face 0-100 km/h în 7.7 secunde.

Sub capota potențialului Palisade N se cere noul V6 T-GDI biturbo de 3.5 litri (380 CP/530 Nm) din familia Smartstream, dar este puțin probabil ca Hyundai să decidă un astfel de “dopaj” puternic. Există şi o opțiune mai puțin radicală: unitatea turbo T-GDI cu patru cilindri şi volum de 2.5 litri (304 CP/422 Nm) din aceeași familie Smartstream, unul care poate fi instalat fără a fi nevoie de careva intervenţii în construcţie.

Cel mai probabil, cei de la Hyundai, văzând cu cât entuziasm a întâlnit publicul un model de maşină desenat digital, va decide să lanseze cel puţin un nivel de echipare N Line (un SUV cu mai multe elemente decorative în stil sport). Între timp, primul SUV preparat de divizia N se pregăteşte să devină Kona N, un prototip camuflat fiind văzut recent la teste pe Nurburgring. Maşina ar putea prelua unitatea turbo de 2.0 litri şi 275 CP de pe i30 N.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Ce spuneţi despre un microbuz Hyundai cu 408 CP?! Iată ce poate face iMax N “Drift Bus”

(video) Ce sunete produce o maşină electrică pentru competiţii? Exemplul noului Hyundai Veloster N ETCR

(video) FRANKFURT 2019: Premieră europeană – Ediţia limitată Hyundai i30 N Project C

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/