(video) Premieră: Noul Hyundai Prophecy Concept EV – cu două joystick-uri în loc de volan

Mașinile conceptuale ale Hyundai oferă adesea o idee foarte clară despre mașinile viitoare de producție. De exemplu Hyundai Le Fil Rouge, care a fost prezentat acum doi ani, a arătat designul noii Sonata şi altor câtorva modele din gamă.

Aşadar, are sens să aruncăm o privire mai atentă la noul concept Hyundai Prophecy, deoarece chiar și numele său este tradus din engleză drept “profeție”.

Hyundai Prophecy este construit pe o nouă platformă pentru vehicule electrice, care a permis realizarea unei podele complet plate în cabină, iar ampatamentul lung furnizează un spațiu suficient pentru toți pasagerii. Rândul de scaune din spate este proiectat doar pentru două persoane, iar cele din față sunt separate printr-o cotieră centrală masivă. Dar principalul lucru care este scos în evidenţă este lipsa unui volan!

Două joystick-uri, care sunt instalate pe ușa șoferului și cotiera centrală, sunt responsabile de conducerea mașinii. Asemenea dispozitive au fost testate de unele companii pe maşini experimentale încă de la începutul anilor 90, dacă este să ne aducem aminte. Butoanele de pe joystick-uri sunt responsabile de alegerea modului de conducere, activarea sistemului de pilotare automată (producătorul nu specifică nivelul) și alte funcții.

De dragul aerodinamicii a fost realizat un acoperiș înclinat pe spate destul de pronunţat, lipsesc decupaje suplimentare pe corp și mânere pentru portiere, iar în locul oglinzilor retrovizoare laterale au fost instalate nişte suporturi pentru camere video.

Peste câţiva ani, stilul maşinii conceptuale Prophecy va fi încercat de modelele de serie ale Hyundai, însă este puțin probabil ca joystick-urile să ajungă a fi instalate în habitaclu. Cu toate acestea, noile blocuri optice pixel LED sub formă de matrici integrate în corp vor deveni în curând cartea de vizită a mărcii sud coreene.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/10/Hyundai-Prophecy-EV-Concept-Overview-Release-Final.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise