(video) În stânga Nistrului s-a desfăşurat operațiunea ŞOC! De ce ar fi bine de practicat şi la noi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Timp de o săptămână, în regiunea separatistă din stânga Nistrului, s-a desfășurat operațiunea anuală numită generic ŞOC. Aceasta este realizată pentru prevenirea și reducerea numărului de accidente, dar şi pentru a spori cultura şi comportamentul în rândul tuturor utilizatorilor de autovehicule, dar şi a pietonilor.

MAI-ul local a întocmit nişte broşuri în care au adunat cele mai strașnic deteriorate automobile în urma accidentelor rutiere, încercând cu astfel de imagini şocante să le arate şoferilor consecințele nerespectării regulilor de circulație.

În plus, milițienii i-au supus pe şoferii traşi pe dreapta, pentru prima dată în cadrul operaţiunii, unui test rapid cu 10 întrebări despre cunoașterea regulilor de circulație. Celor care s-au descurcat cu sarcina li s-au înmânat aromatizanți auto. Celor care au făcut măcar o singură greșeală li s-a recomandat să învețe regulile.

Din cei 372 de conducători supuşi testului, doar 133 au răspuns cu succes la toate cele 10 întrebări, ceea ce reprezintă 35.7%. Din numărul total, 57 de persoane care au trecut testul sunt șoferi cu experiență de până la trei ani. Jumătate din numărul total au primit o evaluare satisfăcătoare a cunoștințelor.

În 2022, în regiune s-au produs doar 133 de accidente rutiere, 88% din cauza şoferilor. În total 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 172 au fost traumatizate.

Teste de genul ar trebui să se organizeze şi în Republica Moldova, căci foarte mulţi demonstrează că le-au uitat sau nici nu cunosc regulile de circulaţie, deşi permise au obţinut!

Cmentariile sunt închise