(video) În SUA a fost prezentată noua generaţie de maşini NASCAR! Vor putea fi hibride sau electrice

În Statele Unite ale Americii a fost prezentată a şaptea generaţie de maşini NASCAR. Acestea au fost făcute de la zero începând cu anul 2018 şi vor fi văzute în acţiune începând cu sezonul din 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=cq7y3y9_yvA

Caracteristici cheie:

  • În cadrul evenimentul au fost arătate maşinile deja gata de la producători cunoscuţi: Chevrolet Camaro ZL1, Ford Mustang și Toyota TRD Camry. Principala schimbare este numită apropierea mai mare de nivelul stoc şi posibilitatea de adoptare (preliminar din sezoanele 2023-2024) a trenurilor de propulsie hibride sau chiar electrice!
  • Oficialii campionatului au lucrat în tandem cu producătorii auto în această căutare a relevanței produsului, adăugând roți mai mari, un aspect mai musculos în stil coupe, potențialul de putere hibridă în viitor și o asemănare mai strânsă cu versiunea stradală a fiecărei mașini. Dar proiectul a inclus, de asemenea, un accent puternic pe partea competiției, dezvoltând o mașină simetrică cu caracteristici care scad dependența de aerodinamică și sporesc accentul pe configurarea mașinii în mâinile echipelor și șoferilor.
  • Automobilele dispun de o punte spate mai scurtă, un acoperiș mai scund și dimensiuni mai largi. Materialele caroseriei s-au schimbat, trecând de la tabla din metal la un corp compozit durabil. Five Star Fabricating, Inc., va produce panourile compozite, care au fost introduse treptat în seria Xfinity începând din 2017.
  • Caroseria mașinii Next Gen este proiectată să fie simetrică, îndepărtând deviația și coada de pe linia centrală pe care echipele au folosit-o pentru a crea forță laterală pe partea dreaptă. Va fi, de asemenea, mai mare cu 5 cm în ce priveşte garda la sol, cu un splitter nou în față, un underbody plat și un difuzor spate care canalizează și tranziționează fluxul de aer care se deplasează sub mașină, reducând efectele unui aer “murdar” mai perturbator.
  • Având în vedere siguranța, șasiul reproiectat va avea bare de protecție din spumă, absorbante de energie, în față și în spate. Tuburile armate vor fi dreptunghiulare, o schimbare față de designul circular actual. Flaps-urile de pe acoperiș vor trece la mașina de nouă generație, dar vor include, de asemenea, o clapetă-difuzor montată mai jos, care se deschide pentru a ajuta la menținerea mașinilor cât mai apăsate de sol.
  • Mașina Next Gen va avea o conectivitate sporită, cu numeroase camere de bord la exterior şi interior, de înaltă definiţie, inclusiv unele cu vizualizare la 360 de grade.
  • Oficialii anticipează că vor avea două pachete de reguli pentru mașina Next Gen – unul care va face maşină să aibă o forţă de apăsare scăzută, o rezistenţă aerodinamică scăzută şi putere mare pentru piste scurte, altul punând forţa de apăsare mare şi o putere mai mică în capul mesei pentru piste de dimensiuni intermediare şi mai mari. Cifrele privind caii putere țintă pentru pachetele de norme sunt încă în curs de stabilire, deşi preliminar este vorba despre 670 şi 550 CP respectiv.
  • O altă noutate este introducerea unei cutii de viteze secvențiale transaxle în cinci trepte, care va permite șoferilor să schimbe levierul doar înainte şi înapoi, ceea ce reprezintă o abatere de la tradiționalul model H cu patru trepte. Se așteaptă ca noua cutie de viteze să acomodeze mai bine potențialul unei combinații de agregate hibride la modelele ulterioare.
  • O suspensie spate independentă înlocuiește puntea spate solidă, iar mașina Next Gen nu va mai avea un track bar pentru ajustări. Echipele vor putea modifica amortizoare reglabile în cinci direcții și va exista un limitator de deplasare pentru a păstra înălțimea de mers mai mare.
  • Maşina Next Gen face mutarea de la jante de 15 inci la unele de 18 inci, iar materialul va fi din aluminiu forjat, mai degrabă decât din oțel. Anvelopele vor fi mai late, de la 10 la 12 inci (30.48 cm), cu un perete lateral mai mic. Aceste noi dimensiuni vor accentua aderența mecanică cu o pată de contact mai mare, iar Goodyear vor putea integra compuşi mai moi în anvelope. Totodată, roţile se vor prinde cu un singur prezon central, în loc de cinci, ceea ce va reduce timpul de aşteptare la pit stop-uri.
  • Fiecare dintre cele trei modele Next Gen vor avea nişte prize de aer active, specifice producătorului, pentru conductele care transferă aerul din radiator. Sistemul este destinat decuplării performanțelor motorului de performanțele aeriene.
  • Cu o linie mai joasă a acoperișului și potențialul de scădere a vizibilității, șoferii vor putea vedea ce se face în spatele lor pe un ecran cu ajutorul unei camere posterioare.
  • Mașina Next Gen va mai avea frâne mai mari cu o capacitate termică mai bună, direcție cu cu cremalieră și pinion și un rezervor de combustibil de 20 de galoane (75.7 litri), cu două mai multe faţă de cel actual.

Specificaţii tehnice ale modelului Ford (practic similare vor fi şi la concurenţi):

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/05/Next-Gen-Mustang-Fact-Sheet.pdf” viewer=”browser”]

https://www.youtube.com/watch?v=jSdGxf8n_VA

Cmentariile sunt închise