(video) În SUA se vinde un set de plăci de înmatriculare în schimbul a 14 milioane de dolari! Ce le face unice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un set de plăci de înmatriculare cu “numere” de California, SUA, ar putea deveni poate cel mai scump din lume de acest gen. Plăcile formate din doar două litere se propun în schimbul a 5.888 de criptomonede Ethereum.

Suma în dolari este de 13.952.499 la momentul publicării acestui articol, deşi anterior a ajuns chiar la 18.6 milioane!

Le mai face unice un lucru: cumpărătorul va primi un token NFT unic care are înregistrat numărul de înmatriculare special.

Vânzătorul susține că aceasta este prima dată când o plăcuță de înmatriculare auto este asociată cu un NFT. ID-ul token-ului și codul QR al acestuia sunt imprimate cu laser pe partea posterioară a plăcilor fizice.

Potrivit proprietarului actual, el a vrut să demonstreze o nouă modalitate de a conecta NFT cu obiecte reale și de a deschide o nouă cale de îmbogățire pentru proprietarii de numere rare. Token-ul servește, de asemenea, ca o confirmare a cine deține plăcuțele de înmatriculare valoroase.

Numărul în sine este interesant, deoarece constă din două litere identice. În California, există mai mult de 35 de milioane de mașini înmatriculate, ale căror numere conțin între două și șapte caractere. Numerele din două caractere sunt, desigur, cele mai rare dintre ele. Printre acestea, există doar 35 de variante, ceea ce face ca una să se găsească la un milion.

Anterior, din punct de vedere al legislaţiei locale, era imposibil de revândut plăcile de înmatriculare, dar din 2017 au intrat în vigoare modificări în California care permit acest lucru.

Ce sunt NFT-urile?

NFT-urile (token-uri non-fungibile) sunt identificatori unici înregistrați într-un registru distribuit cunoscut sub numele de Blockchain și legați de un material digital, cum ar fi imagini, videoclipuri, muzică sau alte înregistrări (de exemplu, numere VIN ale unui autovehicul). Fiecare token este unic, permițând proprietarilor lor să garanteze autenticitatea activelor, deficitul, programabilitatea și trasabilitatea pe internet.

Cmentariile sunt închise