(video) Vizionează „Drumul spre Le Mans”, despre cum s-a împlinit visul actorului Michael Fassbender

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După sezonul 1, 2, 3 și 4 al unui serial-documentar realizat în colaborare cu Porsche, acum a venit timpul pentru un film-documentar. „Road to Le Mans. The Film” este un documentar cu o durată de 90 de minute care va arăta lumii calea starului de la Hollywood Michael Fassbender de la visul său din copilărie până la startul în cea mai prestigioasă cursă de anduranță din lume. 

În călătoria sa cu Porsche până la aniversarea a 100 de ani a clasicului de anduranță, actorul germano-irlandez trăiește un rollercoaster de emoții – de la cele mai înalte până la cele mai profunde coborâșuri. Fanii motorsportului și mai ales Porsche nu au cum să rateze vizionarea gratuită a acestei producții.

Premiera filmului are loc în această seară de la ora 19:00!👇

Michael Fassbender visase la curse încă din copilărie. Născut la Heidelberg, starul de 46 de ani face primii pași spre îndeplinirea acestei dorințe în 2018. Actorul american Patrick Dempsey, care a abordat el însuși Le Mans de trei ori la volanul unui Porsche, l-a pus în contact cu firma. Sprijinit de producătorul de mașini sport din Stuttgart, starul de film nominalizat la Oscar a învățat cum să se descurce cu o mașină de curse în Porsche Racing Experience, Porsche Sports Cup și în cele din urmă în European Le Mans Series (ELMS). La toate aceste cantonamente, un antrenor Porsche a fost constant alături de el și chiar de la început camerele de luat vederi l-au urmărit peste tot.

La un moment dat, însă, visul lui Fassbender s-a transformat într-un coșmar: după trei ani de pregătire, el a abordat în cele din urmă maratonul de 24 de ore de la Le Mans cu un Porsche 911 RSR lansat de Proton Competition în 2022 – și din neatenție s-a încurcat în haosul mai multor accidente. Rezultatul cursei a fost extrem de îngrijorător pentru echipă și mai ales pentru Michael, chiar dacă echipajul a reușit să ajungă la linia de sosire după reparații îndelungate. Deși a fost doborât moral, s-a întors direct. Curând a devenit clar că voia să încerce din nou.

Pe 12 iunie 2023, în cursa aniversară, Michael Fassbender s-a aliniat din nou pe grila de pe Circuit de la Sarthe. Cursa a subliniat că a făcut progrese incredibile nu numai din punct de vedere sportiv, ci și mental. Acest progres impresionant a devenit măsurabil: cel mai rapid tur de cursă al său, la volanul unui 911 RSR (515 CP) a fost cu aproape patru secunde mai rapid decât timpul său față de anul precedent. Pentru prima dată a parcurs un tur în mai puțin de patru minute – un etalon critic pentru mașinile GT pe circuitul de 13,626 kilometri lungime.

Documentarul de 90 de minute urmărește întreaga călătorie a curselor auto a lui Michael Fassbender și Porsche din 2018 până în 2023. Filmul este punctul culminant al serialului care a generat un total de peste 100 de milioane de vizionări.

Cmentariile sunt închise