(video) În Suedia a fost găsit un Lamborghini LM002 făcut la comandă pentru sultanul din Brunei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sultanul din Brunei, o mică țară din regiunea Indoneziei, este cunoscut pentru miliardele cheltuite de-a lungul multor ani pentru a aduna câteva mii de mașini de colecție. Printre acestea se numără chiar și modele inaccesibile publicului larg, dar și unele realizate la comandă.

Una dintre astfel de mașini a fost un Lamborghini LM002 într-o caroserie SUV estate. Aceasta a fost găsită în portofoliul dealerului suedez Motikon.

Conform informațiilor disponibile, aproape de finalul producției modelului LM002, Salvatore Diomante, proprietarul unui atelier auto din Torino (Bizzarrini), a realizat această comandă cu aprobarea oficială a Lamborghini.

Mașina originală sub formă de pickup a fost închisă în partea posterioară și i s-a ridicat în context acoperișul. A rezultat un interior semnificativ mai spațios, însă și greutatea a crescut cu aproape 500 kg, până la un total de peste trei tone.

Acest LM002 datează din 1989 și este încă într-o stare excelentă. Pe odometru indică aproximativ 10.000 km.

Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei, l-a condus doar aproximativ 2000 de km. Fostul director executiv al BMW și Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, a fost următorul proprietar. Ulterior mașina a ajuns cumva în Suedia și o suedeză a folosit mașinăria cu V12 pentru a-și duce inclusiv copii la școală. Configurația noilor scaune posterioare este interesantă.

Pentru că este un vehicul vechi de 35 de ani, care se dorește a fi înnoit cât de cât, are mare nevoie și de anvelope noi. Directorul Motikon spune că în prezent negociază pentru a cumpăra un set pentru LM002, dar se pare că există doar unul singur în lume disponibil! Și costă cât un Mercedes nou – cel puțin 50.000 de euro!

Vezi și: (video) Se vinde un rar Сizeta V16T, comandat de sultanul din Brunei. A stat aproape 27 de ani într-un depozit

Cmentariile sunt închise