Metanul a ajuns să coste mai mult decât GPL-ul! E chiar mai scump decât era motorina în toamna lui 2021

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră în istoria Republicii Moldova. Până ieri, prețul pentru gazul metan în staţiile cele mai vizitate cel puţin de taximetriști era de 12 lei și 80 de bani. Începând de astăzi costă 17 lei și 60 de bani!

Un astfel de preţ a fost stabilit şi afişat din 22 ianuarie de către compania Transautogaz, unul din liderii de pe piaţă care comercializează gaze naturale comprimate.

„În urma creșterii costului de achiziție al gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022 în întreaga rețea a stațiilor de alimentare.” Aceasta este singura frază dintr-un comunicat publicat cu o zi mai devreme.

De notat este că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova gazul metan a ajuns să coste mai scump decât GPL-ul care a rămas la nivelul de 13 lei. Vă mai amintiţi când era 8 lei?😔

Totodată, preţul CNG-ului l-a depăşit pe cel al motorinei. De la începutul lunii octombrie şi până la începutul anului curent, ANRE a stabilit de trei ori preţuri plafon a motorinei standard ce nu trecuseră de 17.60 lei.

Iată argumente suplimentare a scumpirii:

În legătura cu creșterea prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022, dorim să clarificăm…

Posted by Transautogaz on Monday, 24 January 2022

Cmentariile sunt închise