(video) „Încă un pas și o spulbera!” Ce trebuie să facă șoferii și pietonii pentru a evita, nu doar în 2024, consecințe tragice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deși această situație a fost surprinsă acum o aproximativ o lună, dar imaginile au fost expediate ieri seara la adresa redacției noastre, problema rămâne actuală și în 2024. Vizați sunt toți pietonii și conducătorii auto din Chișinău și nu numai.

Strada Alexei Mateevici

Amintim concetățenilor care nu utilizează autovehicule, ci propriile picioare pentru deplasare, că în capitală crește numărul de mașini mari, a căror înălțime poate fi mai mare decât statura majorității oamenilor. În această situație este primordial, pentru propria siguranță, să vă asigurați că sunteți văzuți.

Un al doilea pas important este să vă opriți la marginea trotuarului și să vă asigurați că vi se cedează, nu să înaintați fără oprire pe carosabil. Amintim aici despre regula 115, alineat 2 din RCR: La trecerile cu circulaţia nedirijată, pietonii au prioritate în trecere, în raport cu conducătorii de vehicule, însă ei vor ieşi pe partea carosabilă numai când vor fi convinşi de siguranţa traversării.

Iar șoferilor le amintim despre principalele obligațiuni impuse de RCR, printre care: p.11, litera f – la trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, să cedeze trecerea pietonilor care se află la marginea părții carosabile și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilă în direcția de mers a vehiculului; – în cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni;

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise