(video) Incredibil! Doi minori care au spart cel puţin 10 maşini din Chişinău în iulie, au făcut-o din nou cu alte 16

Doi minori de 13 și 16 ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana, fiind suspectați de deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din mai multe automobile.

Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice, jaf și tâlhărie!

Apropo, de notat este că sunt aceleaşi persoane care acum o lună au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că ar fi spart cel puţin 10 automobile! Informaţia ne-a fost confirmată în exclusivitate de către Svetlana Scripnic, ofiţerul de presă ofițer de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Polițiștii au fost alertaţi în dimineața zilei de 27 iulie de către proprietarii unităților de transport parcate în curțile blocurilor de locuit de pe străzile I. Dumeniuc, bd. Mircea cel Bătrân și N. M. Spătaru din capitală.

În urma documentării la fața locului, polițiștii au stabilit că au fost deteriorate geamurile de la 16 automobile, iar din două unități de transport aceștia au sustras un telefon mobil și un portmoneu cu mijloace bănești în sumă de 2.500 de lei.

Prejudiciul estimat de către proprietarii unităților de transport este de 30.000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de Poliție. Ca şi data trecută, minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au deteriorat geamurile de la automobile cu scopul de a sustrage bunuri materiale și mijloace bănești.

În privința minorilor au fost pornite alte două cauze penale pentru furt și 14 procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/