(video) Incredibilă făcătură! Acest ATV realizat pe bază de Audi R8 se vinde într-un salon auto din Praga

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Salonul auto Auta Super din Praga are la vânzare un neobişnuit prototip de vehicul. Acesta se numeşte Engler Desat (zece din slovacă) şi a fost conceput de compania britanică ENG Automotive Limited.

Un concept al său a fost expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2019, însă în 2022 britanicii au prezentat versiunea de serie a ATV-ului, care îţi ia şi mai mult minţile!

Engler Ten este construit pe baza mașinii sport cu tracțiune integrală şi cu motor montat central – Audi R8! Cu același ampatament de 2.650 mm, ATV-ul are 4.670 mm lungime și 950 mm înălțime. Acest prototip are să ofere 640 CP dintr-un V10 natural aspirat de 5.2 litri. Toată puterea este trimisă către puntea din spate printr-o cutie de viteze cu șapte trepte şi dublu ambreiaj. Poate atinge o viteză maximă de 300 km/h.

Printre alte dotări neobişnuite se numără: padele de schimbare a treptelor pe ghidonul din titan, monitor tactil cu rezoluţie Full HD, centură de siguranţă cu prindere în trei puncte, faruri laser cu tehnologie Matrix LED, stopuri LED, frâne carbo-ceramice cu discuri de 410/380 mm pe faţă/spate, un aero pack, o caroserie din fibră de carbon în nuanţă Tour de France Blue, suspensie pneumatică reglabilă în patru poziţii, jante din magneziu forjate, sigle din aur de 18 karate şi altele.

Preţul acestui prototip se comunică la solicitare.

Însă acum aflaţi caracteristicile modelului de serie mică. Potrivit companiei producătoare, Desat deschide o nouă clasă de autovehicule, numită SuperQuad. Dispunând de acelaşi V10 marca Audi, acesta a fost forţat să dezvolte 1.115 cai putere pentru a putea face 0-100 km/h în 2.5 secunde şi a rula cu maximum 350 km/h! Greutatea îi este de 1.100 kg. Restul dotărilor rămân cele de pe prototip.

ENG Automotive Limited intenționează să producă acest vehicul, la cerere, într-un tiraj mic, primele exemplare fiind deja livrate. Preţul de start comunicat este de 625.000 de euro.

Victor Engler, fondatorul companiei, spune că a visat să-și construiască propriul vehicul încă de la vârsta de zece ani și de la început viziunea sa a fost întotdeauna clară: de a fi unic și de a proiecta ceva care are o experiență de conducere nouă și interesantă. După 30 de ani de vise, încercări şi experienţă adunată, s-a născut primul vehicul superquad din lume.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/