(video) Inspectori ai INP continuă să-i abuzeze pe unii şoferi! Cererea pe care a auzit-o şeful MAI

Practica abuzurilor şoferilor de către unii inspectori de patrulare a revenit, după mai multe cazuri semnalate care au ajuns la urechile guvernării. Anunţul a fost făcut în cadrul briefing-ului săptămânal organizat de Partidul Democrat de către însuşi Vlad Plahotniuc.

În acest sens, s-au luat câteva decizii de remediere a situaţiei, inclusiv prin pedepsirea persoanelor responsabile.

Vezi de la minutul 3:48

După o perioadă în care s-ar fi redus, s-a constatat că numărul abuzurilor asupra şoferilor nevinovaţi din nou ia amploare. Preşedintele PD şi colegii săi i-au înaintat o cerere expres ministrului de Interne pentru a rezolva problema.

“Evaluăm permanent rezultatele acţiunilor ministerelor, nu din rapoartele pe care le fac, ci şi din informaţiile care ne sunt livrate direct de cetăţeni. În ce priveşte siguranţa rutieră, un rol important îl au poliţiştii de la INP, care ar trebui să supravegheze traficul rutier. Cu regret, ne sunt semnalate iarăşi cazuri în care poliţiştii fac abuzuri asupra şoferilor care circulă corect, deşi recunoaştem că a fost o perioadă în care aceste abuzuri s-au redus. Dar, se pare că această perioadă nu a durat prea mult.

Ceea ce am constatat este că poliţiştii folosesc astăzi ca pretext acţiuni tematice pentru justificarea stopării automobilelor. Prin urmare, am solicitat ministrului de Interne să verifice de ce au reapărut aceste abuzuri, să elucideze cine se face vinovat de implementarea defectuoasă a desfăşurării acestor acţiuni, dar şi să examineze necesitatea sancţionării persoanelor responsabile.

În acest context, am cerut să fie asigurată o mai mare transparenţă şi claritate pentru acţiunile tematice pe care le organizează în trafic şi de fiecare dată când le organizează să comunice pe site-ul instituţiei diverse detalii precum: tematica, zona şi perioada desfăşurării acţiunilor. Astfel, trebuie să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu cel de pândire a şoferilor şi de a-i penaliza.

Vom monitoriza situaţia până când lucrurile se vor lămuri definitiv. În acelaşi timp le recomandăm şoferilor să nu încalce regulile de circulaţie rutieră, să nu dea motive să fie opriţi şi sancţionaţi”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Vezi şi: (video) Se așteaptă reforme în poliție. Șoferii nu vor mai fi opriți fără motiv!

Încă un detaliu care a fost discutat la şedinţa de lucru săptămânală a Partidului Democrat a fost despre crearea unui Centru de Coordonare a Siguranţei Rutiere.

“Un domeniu în care s-au făcut paşi prea puţini şi este desigur nevoie de o schimbare totală de strategie şi de elaborare a unui plan de lucru consistent este cel al siguranţei rutiere. A existat cândva un Consiliu Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere, care, din motive necunoscute, încă din anul 2013 a încetat să mai funcţioneze.

De aceea, am convenit astăzi ca la nivelul Guvernului, acel consiliu să fie reorganizat într-un Centru de Coordonare a Siguranţei Rutiere, care să vină cu măsuri clare şi ferme, cu un plan de acţiuni concret pentru reducerea numărului de accidente şi creşterea siguranţei cetăţenilor.

Este un proiect care va fi coordonat de prim ministrul Republicii Moldova şi ne aşteptăm ca în perioada următoare să facă paşi concreţi în acest domeniu, iar cetăţenii să circule într-o mai mare siguranţă pe drumurile publice”, a adăugat Plahotniuc.

Când va începe să funcţioneze noul Centru şi ce program de măsuri va avea, deocamdată nu se cunoaşte.

Amintim că în aceste zile, până pe 15 mai curent, în ţară se desfăşoară operaţiunea “Umbriş”, iar începând cu ziua de luni, 7 mai 2018, a fost mărit numărul şi zonele de dislocare a maşinilor-capcană prin Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/