(video) Internauții au deconspirat una dintre mașinile inteligente care vor genera automat amenzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Internauții au descoperit de curând una dintre mașinile de poliție din Republica Moldova pe care însăși le-au botezat drept ”mașini-capcană”. Noutatea a început deja să genereze un soi de panică, dar și comentarii neplăcute în adresa ”colectorilor de taxe”.

Dacă la începutul lui 2023 s-a putut afla că sistemul inovativ „EUNOMIA TRAFFIC” era testat pe o Dacia Duster, acum dispozitivele necesare monitorizării au fost observate într-o Skoda Octavia Combi.

Am contactat INSP pentru o reacție în acest sens. Ofițerul de presă Natalia Golovco ne-a comunicat că aceste automobile încă nu sunt utilizate conform destinației. Momentul punerii lor în funcțiune va fi anunțat public într-un viitor apropiat.

Iar la sfâșitul lunii martie în cadrul unei emisiuni televizate, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a spus de asemenea că mașinile sunt încă în regim de test. În prima fază vor fi lansate 22, iar până la sfârșitul anului numărul ar putea fi dublat. Ofițerii din aceste mijloace de transport nu vor opri mașini în trafic, cu unele excepții de genul vitezei deosebit de excesive, a spus Cernăuțeanu.

Vezi declarații de la minutul 56:55

Amintim că în anul 2023 (aprilie) a fost legalizată utilizarea unor astfel de mașini inteligente fără însemnele specifice ale poliției.

Cmentariile sunt închise