(video) Italdesign şi WAE anunţă că fac o platformă pentru maşini electrice cu o autonomie de 1000 de km

Italdesign și Williams Advanced Engineering au anunțat despre lansarea unui proiect comun: o platformă scalabilă ce va putea pune la dispoziţie până la 1.360 CP și o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Arhitectura va fi utilizată atât pentru vehiculele electrice proprii marca Italdesign, cât și pentru maşinile producătorilor terți interesaţi.

https://youtu.be/e4YxPSy92zw

Baza platformei numite EVX, care va folosi pe larg materiale compozite şi aluminiu, va fi un pachet original de baterii la care lucrează experţii de la WAE (care sunt furnizori de baterii în Formula E, ETCR şi Extrem-E). Capacitatea totală va putea ajunge până la 160 de kWh, ceea ce va putea asigura o autonomie de până la 1.000 de km în ciclu WLTP.

EVX integrează carcasa bateriei cu elemente percepute mai frecvent ca fiind parte a structurii corpului. Structurile șasiului din față și din spate se montează pe carcasa din compozit de carbon și sarcinile de impact pot fi transferate prin intermediul armăturilor interne pe pragurile laterale integrale. Secțiunea transversală profilată mai înaltă rezultată realizează o mare parte din rigiditatea torsională necesară pentru a oferi întregul potențial al platformei. Aceste două filozofii de proiectare reduc dependența de structura superioară, ceea ce oferă apoi o mai mare libertate de proiectare pentru o varietate de modele de automobile.

Conceptul de platformă implică flexibilitatea acesteia, atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și în ceea ce privește trenurile de propulsie. De exemplu, face posibilă furnizarea propulsoarelor electrice cu generatoare de energie pe bază de benzină pentru a crește şi mai mult autonomia. Iar dimensiunile ampatamentului viitoarelor mașini electrice cu tracţiune spate sau integrală vor putea varia între 2.900 și 3.100 milimetri.

În cele din urmă, pe baza platformei EVX, este posibil să se dezvolte vehicule dintr-o mare varietate de clase – de la decapotabile și coupeuri, la SUV-uri cu drepturi depline. Se subliniază faptul că platforma se adaptează la nevoile tuturor mărcilor care vor dori să o procure.

După ce şasiul va fi gata, echipa Italdesign Engineering Team se va ocupa de adăugarea sistemelor de siguranță, altor structuri şi dispozitive UX. Astfel, platforma modulară inovatoare va fi pregătită pentru personalizare de către echipa de design a Italdesign, care va modela vehiculul final pentru a se potrivi cerințelor mărcii-client în ceea ce privește poziționarea de marketing, limbajul stilistic, etc.

Având în vedere performanțe sale ridicate, flexibilitatea și accesibilitatea la volume mici până la medii, noua platformă este capabilă să susțină producția a până la 10.000 de unități, dintre care până la 500 ar putea fi fabricate de Italdesign la fabricile sale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/