(video) IVECO eDaily a câștigat titlul oficial pentru cea mai mare greutate remorcată de o dubă electrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un IVECO eDaily, vehicul comercial ușor, complet electric, de 3.5 tone, a reușit să remorcheze 153,58 de tone. Ca urmare a reușitei, IVECO eDaily a câștigat titlul oficial Guinness World Records pentru „cea mai mare greutate remorcată de o dubă electrică”.

IVECO eDaily de 3.5 tone, lider în clasa sa, este cunoscut pentru capacitatea de remorcare și pentru șasiul puternic precum și pentru ingineria robustă a vehiculului. După remorcarea unei încărcături de nu mai puțin de 153,58 tone, vehiculul electric este acum recunoscut la nivel global pentru capabilitățile sale extinse. Realizarea depășește recordurile stabilite de mașinile electrice cu tracțiune integrală, performanța fiind posibilă datorită sistemului eDaily cu tracțiune spate de 140 kW (190 CP) și cu un cuplu de 400 Nm.

Pe 20 iunie 2023, un vehicul IVECO eDaily a fost atașat la un camion IVECO X-Way Strator, proiectat special pentru a face față sarcinilor în mișcare la scară mare, de până la 150 tone. Remorca IVECO X-Way Strator a fost încărcată cu un imens utilaj de terasament care cântărește peste 50 de tone, fiind adăugate încă șapte tone de balast pentru bună măsură. Un camion basculant IVECO X-Way 8×4 complet încărcat a fost apoi atașat la remorca lui Strator. Gabaritul a fost completat de o autospecială de pompieri pentru aeroporturi, ajungându-se astfel, la o încărcătură totală de 153,58 tone.

Odată pus în mișcare, convoiul remorcat de IVECO eDaily a rulat constant pe o distanță de peste 30 m de pistă și a trecut linia de sosire în fața supraveghetorilor Guinness World Records pentru a-și revendica premiul. Modul „hi-power” – echipat standard pentru fiecare eDaily – a fost utilizat în timpul rulării, ceea ce a oferit un boost de putere suplimentară.

Vehiculul eDaily a fost condus de cel mai puternic om din Marea Britanie, Adam Bishop.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise