(video) Jacob Arabo și-a primit mașina și a prezentat un alt ceas Bugatti cu 16 cilindri activi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jacob Arabo (Yakov Arabov), un designer american de bijuterii și ceasuri, născut în Republica Sovietică Socialistă Uzbecă, care a fondat Jacob&Co și l-a dezvoltat pentru a deveni un brand internațional de lux, este unul dintre clienții Bugatti.

Săptămâna trecută, în timpul prezentării noului Bugatti Tourbillon, omul de afaceri și-a primit al său Bugatti Chiron Super Sport. Mașina personalizată va fi înmatriculată în Statele Unite ale Americii.

Jacob&Co este partenerul oficial de ceasuri al Bugatti Automobiles și al altor colaborări emblematice. Acest brand de lux are buticuri de clasă mondială în întreaga lume care vând unele dintre cele mai bune creații mecanice.

Combinația de culori albastru și alb de pe mașină se inspiră din apa albastră și spuma albă a mării, precum și din schema de culori alb-albastră cu folosirea iconicului French Racing Blue.

Între timp, după trei zile de la premiera noului hypercar Bugatti Tourbillon, Jacob&Co a prezentat un nou ceas tematic. Jacob&Co. Bugatti Tourbillon este hypertwin-ul noii mașini hiper sport.

Ceasul prezintă noi invenții, noi complicații într-o nouă arhitectură care se inspiră din cea a lui Bugatti. Aceste două mecanisme extreme sunt integrate estetic, mecanic și funcțional. Niciodată până acum asemănarea dintre o piesă de ceas și un automobil nu a fost împinsă atât de departe și cu o asemenea acuratețe.

Un total de zece elemente de design definitorii sunt extrase direct din cele ale automobilului

Forma carcasei din titan a ceasului este aceeași cu cea a automobilului Bugatti, cu grila frontală flancată de două prize laterale ale radiatorului. Părțile laterale ale carcasei prezintă două deschideri mari din safir, în formă și nuanțate ca geamurile laterale ale mașinii. Subcadranele sunt concepute ca tabloul de bord al mașinii și contorul de turații. Automatul său emulează noul bloc motor V16 al mașinii, până la colectorii de evacuare. Chiar și coroana de înfășurare imită finisajele de pe butoanele de control.

Acest automat unic este realizat dintr-un singur bloc foarte mare de safir transparent, în care sunt găuriți 16 cilindri. Aceștia adăpostesc 16 pistoane din titan autentic. Sunt mișcate de o realizare în premieră în producția de ceasuri: un arbore cotit cu o singură axă. Este una dintre cele mai lungi, mai elaborate și mai delicate piese de ceas realizate vreodată. Când automatul este activat, arborele cotit se rotește și toți cei 16 cilindri se mișcă în sus și în jos. Blocul motor este conectat la un set de 16 galerii de evacuare. După ce împingătorul din coroană este activat, secvența automată durează 20 de secunde.

Gravitația are un impact negativ natural asupra preciziei unei mișcări. Prin punerea în rotație constantă a escapement-ului, tourbillonul contracarează acest defect natural. Cu cât rotația este mai rapidă, cu atât precizia este mai bună. În cazul Caliber JCAM55, această rotație durează 30 de secunde, de două ori mai repede decât omniprezenta perioadă de un minut. Trăsura tourbillonului fiind susținută doar de baza sa, fără punte superioară, face din acesta un tourbillon zburător.

Atât brațul orei, cât și cel de indicare a minutelor sunt retrograde. După ce au parcurs un arc de 270 de grade, când își încheie propriul ciclu, sar înapoi la zero și încep din nou. La fiecare 60 de minute, acul albastru sare la ora următoare și rămâne acolo până la următoarea.

În total ceasul conține 557 de componente individuale

O caracteristică unică în orologeria contemporană, Bugatti Tourbillon afișează rezerva de putere a automatului său. Automatul blocului motor poate executa un număr incredibil de 20 de secvențe de animație consecutive cu o singură suflare completă. Autonomia rămasă este indicată de brațul mai mic din contorul Rezervei de energie. Rezerva de energie totală de 48 de ore a calibrului JCAM55 este indicată de acul mai mare, roșu, din același subcadran.

Bugatti Chiron Tourbillon respectă unul dintre principiile de design ale Jacob&Co și anume acela de a nu folosi coroane laterale. Acesta are două. Coroana de înfășurare, care servește și ca buton de pornire automată, este amplasată pe latura de la ora 12 a carcasei. Coroana de reglare a orei este situată pe spatele carcasei, sub cadrane. Este prevăzută cu un arc de ridicare semnat Jacob&Co pentru un confort optim.

A fost nevoie de peste 18 luni de muncă pentru a fi gata. Vor fi produse doar 150 de unități. Costă 340.000 de dolari bucata!

Amintim că ceasul anterior, lansat cu ocazia lui Chiron, avea la fel 16 cilindri activi, însă în W.

Cmentariile sunt închise