(video) Jurnalişti britanici şi americani au testat noul Porsche 911 înainte de premieră. Ce au aflat

Oficial, premiera noii generaţii Porsche 911 va avea loc înainte de sărbătorile de iarnă, peste ocean, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Colegi de la portaluri cu renume au fost invitaţi de marca germană ca să participe la un ultim test drive cu nişte prototipuri de teste prin apropiere, prin San Francisco, şi au aflat primele detalii oficiale despre noul 911.

Din punct de vedere a designului exterior, maşina va păstra un aspect cunoscut, însă aflăm că a sa caroserie este în totalitate una nouă. Maşina a crescut cel mai mult în lungime, datorită părţii frontale care a fost alungită din cauza cerinţelor riguroase de siguranţă, în particular în privinţa unei eventuale luări pe capotă a unui pieton.

Pe însăşi capota au apărut două linii longitudinale, care existau pe toate modelele 911 cu motoare răcite cu aer, iar odată cu introducerea generaţiei 996 acestea au dispărut. Diferite sunt şi liniile de la încheieturile caroseriei cu barele de protecţie. Cum vor arăta farurile deocamdată este un secret.

În partea posterioară, mai pronunţate sunt liniile de pe capacul sub care se află compartimentul motorului, iar pe mijlocul acestei “grile” este instalat un stop realizat sub forma a două linii verticale cu LED-uri (sunt doar pe maşinile de teste?). Încă o bandă LED se va găsi integrată în eleronul activ. Aceasta va putea fi văzută doar dacă aripa va fi ridicată.

Stopurile sunt la fel LED şi sunt conectate între ele printr-o fâşie luminoasă care se întinde pe toată lăţimea automobilului, soluţie care a fost folosită pe unele modele din generaţia actuală, cele înainte de facelift.

Vezi şi: (video/update) Noul Porsche 911, filmat la o staţie PECO din California. Camera a surprins şi interiorul

În habitaclu, cunoaştem deja că toată planşa de bord va avea o configuraţie nouă. Va apărea un nou panou de bord semi digital, un ecran cu rezoluţie HD deasupra consolei centrale şi alte detalii cunoscute de pe noile Panamera şi Cayenne.

Noutăţi importante sunt şi la capitol tehnic. Motor biturbo boxer de 3.0 litri va rămâne cel de bază, însă acesta a fost îmbunătățit, de exemplu prin adăugarea unui colector de evacuare din aluminiu. Modelul Porsche 911 Carrera de bază va produce 385 de CP.

Modelul Carrera S va avea o putere asemănătoarea cu modelul actual GTS – 450 CP şi 530 Nm. Acceleraţia 0-100 de km/h o va putea realiza în 3.7 secunde, iar viteza maximă va urca până la 300 de km/h. Ulterior vor apărea versiuni Turbo, GTS şi altele, iar o variantă cu sistem de propulsie hibridă, despre care ni se mai confirmă încă o dată existenţa, potrivit informaţiilor nu va apărea până la facelift, asta pentru că inginerii Porsche îşi doresc să dezvolte baterii eficiente.

Cutia de viteze mecanică cu şapte trepte va fi preluată de la generaţia actuală, însă cutia PDK va fi una nouă, dezvoltată în colaborare cu ZF. Aceasta va fi una pre-selectivă robotizată cu opt şi nu cu şapte trepte. Transmisia este mult mai compactă decât cea actuală, iar în spaţiul economisit se va putea instala, posibil, acel electromotor pe care îl va avea maşina hibridă.

Vezi şi: Oficial! Noul Porsche 911 va putea fi încărcat cu energie de la o priză casnică

Specialiştii Porsche au intervenit şi la şasiu. Pentru o manevrabilitate şi mai bună a acestui coupe, din nou a fost extins ecartamentul spate, iar pe puntea din faţă vor sta roţi care vor avea o lăţime mai mare. Noile setări ale suspensiei vor face coupeul mai confortabil la viteze relativ mari, iar sistemul care face ca şi roţile spate să fie directoare, va fi disponibil opţional pentru toate versiunile, inclusiv pentru cea mai obişnuită Carrera.

Mai multe detalii urmează să aflăm peste doar câteva săptămâni. Staţi aproape!

Vezi şi: (video) Noul Porsche 911 Turbo S va trece într-o altă ligă: Va putea concura cu Ferrari 488 GTB

GALERIE FOTO (sursă: Automobilemag)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/