in , ,

(video) KIA introduce două aplicaţii interesante care să-i ajute pe clienţi şi posesori să descopere mașinile mai interactiv

KIA Motors Europe a lansat o nouă aplicație numită Go Electric, care va explica cumpărătorilor interesați fiecare aspect al automobilelor electrice ale brandului. Aceasta urmărește să răspundă întrebărilor pe care mulți șoferi le au despre noile automobile electrice, inclusiv cum funcționează numeroasele sisteme de propulsie, cum diferă experiența de condus și cum se încarcă.

Prima versiune a aplicației Go Electric este axată pe crossover-ul popular şi 100% electric – e-Niro. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze numeroasele caracteristici și tehnologii ale automobilului și să învețe totul despre performanțele bateriei celui mai bine vândut automobil electric KIA.

De asemenea, aplicația le permite utilizatorilor să își personalizeze e-Niro-ul ideal și să creeze o vizualizare a realității augmentate (AR) a acestuia – în culoarea lor preferată – folosind camera telefonului sau a tabletei. Aplicația AR le permite utilizatorilor să vadă automobilul în mediul real, cu explicații de realitate mixtă (MR) care apar pe automobil pentru a oferi utilizatorilor informații suplimentare despre atributele specifice ale acestuia.

Aplicația Go Electric va fi utilizată de către personalul dealerilor KIA pentru a-i ajuta să explice consumatorilor gama de automobile electrice ale brandului, aflată în plină dezvoltare. În plus, în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus, aplicația le permite șoferilor să învețe și să descopere, din confortul propriei locuințe, mai multe despre modul în care funcționează automobilele electrice.

Aplicația este compatibilă cu multe dispozitive mobile cu sistem iOS și Android. De asemenea, KIA o va actualiza în viitor cu noi automobile electrice, hybrid și plug-in hybrid din gama brandului din Europa. Aplicația este disponibilă momentan în limba engleză, în viitor urmând să fie adăugate mai multe limbi și conținut nou. Se poate descărca gratuit accesând următoarele link-uri: Apple App Store sau Google Play Store.

Practic paralel, KIA Motors Corporation a anunțat lansarea aplicației KIA Owner’s Manual app – un manual bazat pe inteligență artificială (AI) dezvoltat în parteneriat cu Google Cloud și Megazone.

Aplicația dezvoltată pentru telefoane este ușor de folosit și explică denumirea comenzilor, funcțiile sau funcționalitățile regăsite pe modelele KIA, folosind camera smartphone-ului. În loc să fie nevoiți să utilizeze manualul tipărit, clienții pot folosi aplicația pentru a găsi mai ușor informații despre caracteristicile individuale. De asemenea, aplicația are avantajul de a permite explicarea funcțiilor într-un mod simplu și accesibil.

kia owners manual app

KIA a oferit clienților pe anumite piețe aplicații mobile care utilizează realitatea augmentată (Augmented Reality – AR) începând cu 2017. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a aplicației a fost limitată, deoarece a necesitat măsurarea tuturor layout-urilor și a butoanelor pentru fiecare model nou.

Acum, KIA, Google și Megazone s-au concentrat pe recunoașterea simbolurilor de pe butoane, care fac aplicația compatibilă cu orice model nou, deoarece simbolurile vehiculelor sunt universale. Asocierea cu Google Cloud și Megazone face ca noua aplicație să poată fi personalizată și adaptată pentru zeci de piețe globale ale KIA.

Prin aplicarea tehnologiei unice de învățare a imaginilor bazată pe platforma AI utilizată de Google Cloud, funcția Scanner de simboluri a aplicației permite identificarea precisă a simbolurilor butoanelor din interiorul automobilului din orice unghi. De exemplu, dacă un utilizator scanează cu un smartphone simbolul “cruise control” situat pe volan, platforma AI va recunoaște imaginea prin intermediul comunicării cu serverul. Apoi, smartphone-ul afișează instantaneu un videoclip care prezintă funcțiile detaliate ale sistemului “cruise control”.

În plus, KIA Owner’s Manual App servește ca manual de utilizare digital, cu funcție de căutare. De asemenea, oferă un index al simbolurilor și un index al indicatorilor de avertizare, oferind o listă ilustrată a acestora, precum și definițiile lor.

KIA Owner’s Manual va fi lansată în mod secvențial din a doua jumătate a anului 2020, începând cu mașinile noi programate să fie lansate în întreaga lume. Aplicația a câștigat recent marele premiu în categoria Aplicații Inteligente la Conferința “2020 Spring Conference of the Korea Intelligent Information System Society”, ca recunoaștere a inovației sale.

KIA Motors mai intenționează să dezvolte servicii de confort suplimentare, încorporând tehnologii inteligente inovatoare prin experiența de colaborare cu Google Cloud.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!