(video) Kuweit, ţara în care mașinile au început la propriu să se topească din cauza căldurii

Mai multe ţări din Orientul Mijlociu, mai exact din Peninsula Arabică, se confruntă de la începutul lunii curente cu temperaturi record a aerului. Datele sunt confirmate şi la această oră de mai multe portaluri meteorologice online.

Temperatura în termometre, doar la umbră, poate depăşi 50 de grade Celsius în Kuweit, motiv pentru care, dacă oamenii se topesc de căldură la figurat, atunci automobilele lăsate în soare la propriu!

Se topesc mai exact toate părţile componente din plastic ale autovehiculelor, unele care pur şi simplu nu sunt făcute să reziste la asemenea temperaturi. În aceeaşi capitală Al-Kuweit, sub bătaia directă a razelor solare, cifrele în termometre pot depăşi 70 de grade Celsius! Nu rezistă nici infrastructura rutieră la o astfel de arşiţă.

https://youtu.be/LCZ6yWB8WlA
https://twitter.com/Jacquekourouss/status/1140314186448351232

Marea majoritate a restaurantelor și piețelor sunt închise pe timp de zi, iar străzile sunt goale de pietoni. Numărul maşinilor utilizate pentru deplasări este la fel minim pe timp de zi, asta pentru că şi asfaltul se topeşte sub roţi.

Iar Mansour Al-Otaibi, proprietarul unei companii de construcții, a declarat că angajații săi nu lucrează în timpul zilei, deoarece nu sunt capabili elementar să ţină în mâini metale sau unelte.

https://www.youtube.com/watch?v=ocvQZRP87mE
https://www.youtube.com/watch?v=l7cA-wvTsYs
https://www.youtube.com/watch?v=uODeHlMnFd4

Cmentariile sunt închise