in , ,

(video) La ce se gândesc şoferii moldoveni care ies la depăşire pe contrasens şi mai ales în curbe?

Depăşirile neregulamentare se află în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere. Doar în 2020, pe drumurile naționale au fost comise 429 accidente rutiere soldate cu 106 persoane decedate și 517 traumatizate.

Ca urmare a analizei datelor supuse evidenței se atestă că principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere pe traseele naționale se mențin: viteza neadecvată condițiilor, situației rutiere (212 accidente, 55 de morţi şi 254 traumatizaţi sau circa 49.42% din numărul total al accidentelor rutiere produse pe trasee), neasigurarea la schimbarea direcției de mers (36 de accidente, 7 morţi şi 42 de răniţi sau 8.39%) și neacordarea priorității altor vehicule (31 de accidente, 2 morţi şi 45 de răniţi sau 7.22% din numărul total de accidente).

Se gândesc oare la aceste cifre şoferi de genul celui din imagini, care încalcă intenționat regulile de circulaţie rutieră, care văd că depăşirea este riscantă şi că există un obstacol pe contrasens, care nu ştiu cum ar putea reacţiona cei care se deplasează regulamentar?

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi: